Türkiye

Eylemci aileler yol kapattı

Diyarbakır’da çocuklarının PKK tarafından alıkoyulduğu gerekçesiyle Büyükşehir Belediyesi önünde oturma eylemi yapan aileler bu kez yol kapattı.

Konular: Kürt sorunu, PKK
Diyarbakır'da eylem yapan aileler
Ailelerin daha önce eylem yaptığı alan bantlarla kapatıldı [Faruk Yüce-Al Jazeera]

20 mayıs’tan beri diyarbakır büyükşehir belediyesi önünde eylem yapan aileler, eylemlerini yolun ortasındaki orta refüjde sürdürüyor. elazığ caddesi'ni trafiğe kapatarak oturma eylemi yapan ailelerle, çevre düzenlemesi yapan belediye çalışanları arasında gerginlik oldu. gerginlik polisin araya girmesiyle sona erdi.

aileler adına konuşan ve kardeşinin dağda olduğunu ifade eden erhan eren, 47 aile ile eylemlerine devam ettiklerini söyledi. eren, bdp’den de destek beklediklerini ancak alamadıklarını belirtti.

bize, 'vatan sağolsun' dedirtmek istediler. ama biz, 'vatan sağolsun' demiyoruz. biz kimse dağa çıksın istemiyoruz, diye belediye önünden kovulduk. çocuklarımızın dağa gitmesini istemediğimiz için mi bu zulüm, bu baskı? biz barış istiyoruz, barış çadırı kurmak istiyoruz. dünün mazlumu ne oldu da bugünün zalimi oldu? barış çadırını kurduk burada, izin vermediler, dünün devlet mantığıyla hareket ediyorlar. bu anaların başkaldırışıyla barışın geleceğini biliyoruz. ama savaştan rant sağlayanın işine gelmediği için biz bu eyleme devam etme kararı aldık. biz gördük ki evlatlarımızı istemek başkasının işine gelmedi. biz evlatlarımızı alana kadar bu eylemimiz devam edecek.”

oğlu için tarsus'tan geldi

mersin'in tarsus ilçesi'nden beş gün önce geldiğini belirten zarife aslan ise her kesimden yardım istedi:

"analar ağlamasın. abdullah öcalan, selahattin demirtaş, başbakan erdoğan bize yardım etsin. bizim ve herkesin çocuğu gelsin. barış istiyoruz.

'oğlumu almadan gitmem'

ardahan'dan gelerek eyleme katılan gülsüm ölmez, oğlu burak ölmez’in iki ay önce örgüte katıldığını ifade ederek şunları söyledi:

"çocuğumu getirsinler, o gelmeden gitmeyeceğim. onu getirsinler. kalacağımız yer yok, burada yatacağız. bir hafta burada kaldık, geri gittik, tekrar geldik. ilkokula ve liseye giden çocuğum var. komşuya bıraktım geldim. burak seni almaya geldim. seni almadan gitmeyeceğim, lütfen sesimi duy ve gel.

kaynak:dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;