Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu

Fezlekeler Adalet Bakanlığı’nda

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna adı karışan 4 bakanın yargılanabilmesi için fezlekelerin Meclis'te ele alınıp kabul edilmesi gerekiyor.

Haberin Öne Çıkanları

4 eski bakana fezleke

'Dokunulmazlıkları kalksın'

Meclis'te kabul edilirse yargılanacaklar

Dört eski bakan kendilerini önce AK Partili milletvekillerine anlattı. [AA]

adalet bakanlığı fezlekelerin usûlüne uygun olup olmadığını inceledikten sonra başbakanlık’a gönderecek. fezlekelerin meclis’e gönderilmesi işini başbakanlık yapacak. başbakanlık'ın fezlekeleri meclis başkanlığı'na sevk edip etmemesi kritik önem taşıyor.

ancak fezlekelerin meclis’e gönderilmesi, yargılanması istenen kişilerin dokunulmazlıklarının kalkacağı anlamına gelmiyor. çünkü meclis gündeminde halen 1019 dokunulmazlık dosyası bulunuyor. bunların çoğu bdp’li milletvekilleri hakkında. sayının bu kadar kabarık olmasının nedeni ise aynı kişiler hakkında pek çok kez dokunulmazlığının kaldırılması talebinin bulunması.

bayraktar, bağış, çağlayan ve güler hakkında dava açılabilmesi meclis’te dokunulmazlıkların kaldırılmasına bağlı.  

4 eski bakanla ilgili süreç

17 aralık’ta istanbul merkezli yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sırasında görev başında olan içişleri bakanı muammer güler, ekonomi bakanı zafer çağlayan ile çevre ve şehircilik bakanı erdoğan bayraktar’ın oğulları gözaltına alındı. bayraktar’ın oğlu serbest bırakıldı. ab bakanı ve başmüzakereci egemen bağış’ın ses kayıtları soruşturma dosyasına girdi. 4 isim kabine değişikliği sırasında görevden alındı, yerlerine yeni isimler getirildi.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;