2014 Dünya Kupası

Fildişi Sahili geç açıldı

Japonya’nın maçın başlarında attığı gole uzun süre karşılık veremeyen Fildişi Sahili, Drogba’nın oyuna girmesinin ardından iki gol bularak maçı 2-1 kazandı.

Konular: Spor, Japonya
Drogba geçen sezonu Galatasaray'da tamamladı. [Reuters]

2014 dünya kupası c grubu’nda fildişi sahili ile japonya karşı karşıya geldi.

16’ncı dakikada taç atışında topla buluşan japon sol bek yuto nagatomo, keisuke honda’ya pas verdi. interli nagatomo’nun pasını alan milanlı honda, ceza sahası içine girerek şut çekti. sol çaprazdan sert vuran honda, takımının golünü attı.

64’üncü dakikaya kadar skor 1-0’dı. 62’nci dakikada fildişi sahili’nde die serey oyundan alındı. yerine giren didier drogba seyirciden büyük tezahürat topladı.

seyirci desteğiyle birlikte hücumda etkili olan fildişi sahili, 64’üncü dakikada wilfried bony ile golü buldu. sağ kanatta topla buluşan serge aurier’in ortaladığı topa kafasıyla vuran bony, skorda eşitliği getirdi.

66’ncı dakikada serge aurier sağ kanattan bir orta daha yaptı. bu sefer kafasıyla topa vuran isim gervinho oldu. kalecinin müdahalesi, topun kaleye girmesine engel olamadı.

ilerleyen dakikalarda başka gol olmadı ve maç 2-1 fildişi sahili’nin üstünlüğüyle sona erdi.

c grubu’ndaki diğer maçta kolombiya, yunanistan’ı 3-0 yenmişti. ilk müsabakaların ardından c grubu’nda birinci kolombiya, ikinci fildişi sahili, üçüncü japonya, dördüncü yunanistan oldu.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;