2014 FIBA Dünya Kupası

'Finlandiya maçı final gibi olacak'

Türkiye Başantrenörü Ergin Ataman, yarın Finlandiya'yı yedi sayı farkla yenerlerse, grup ikinciliği şanslarının çok yüksek olduğunu söyledi.

Konular: Spor, Basketbol
Türkiye son maçını kazanırsa diğer maçların sonucuna bakmaksızın grup ikincisi olacak. [Fotoğraf: AA]

ukrayna yenilgisi sonrasında açıklamalarda bulunan ataman, iyi başladıkları maçta emir preldzic dışında dışarıdan sayı bulmakta zorlandıklarını belirtti.

ataman "ilk yarıda ömer aşık'ı iyi kullandık. ama bir türlü dışarıdan destek bulamadık, emir dışında üçüncü bir skorer olmadı. ilk yarı sonunda hatalı tercihler yaptık. ikinci yarıda da bir türlü dışarıdan skor bulamadık. bir tek yine emir'den sayı bulduk. bu kez ömer ve oğuz ile oyunu içeriye yıkmayı düşündük. ancak bu kez de dışarıdan sayılar yedik.

sinan rakip takımın en önemli ismi jeter'i çok iyi tuttu. cenk ise oyunda kaldığı sürede çok kötü tuttu. cenk oyundayken jeter'den iki üçlük yedik" dedi.

ataman, türkiye'nin gruptan çıkma şansı ile ilgili olarak şunları söyledi:

"bu mağlubiyet bizi turnuva dışında bırakmaz, ikincilik hedefimizden de caydırmaz. bu maçı kazansak da yarın oynayacağımız finlandiya maçını kazanmak zorundaydık. finlandiya'yı 7 farkla yenersek, grubu ikinci bitirme şansımız çok yüksek. finlandiya ile final gibi bir maç oynayacağız."

milli oyuculardan cedi osman da ukrayna karşısında alınan yenilginin temel sebebini 'sayı atamamak' olarak gösterdi. "olmayınca olmuyor" diyen cedi osman, şunları kaydetti:

"maça iyi başladık ve ilk devreyi önde götürdük. ama 2. devre boşluklar verdik. biz kaçırdık onlar attı. hücumda biraz daha iyi oynasaydık, sayı yüzdemiz biraz daha artmış olsaydı farklı olabilirdi."

osman, yarınki finlandiya maçını kazanıp ikinci olmayı istediklerini sözlerine ekledi.

türkiye ile finlandiya yarın 18:30'da karşı karşıya gelecek. 

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;