Fırat Kalkanı Harekâtı

Fırat Kalkanı Harekâtı 25. gününde

Genelkurmay, Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında Cumartesi günü 67 IŞİD hedefine 260 Fırtına, 59 ÇNRA mermisi atıldığını açıkladı. Baragidah, Tatimus ve Kara Kuz bölgelerinde tespit edilen IŞİD unsurlarına 3 hava harekâtı yapıldığı belirtilerek, 5 IŞİD üyesinin etkisiz hâle getirildiği duyuruldu.

[Fotoğraf: AA]

24 ağustos'ta başlatılan fırat kalkanı harekâtı ile ilgili açıklama yapan genelkurmay başkanlığı, cumartesi günü azaz-rai bölgeleri arasında, muhaliflerden oluşan 5 özel görev kuvvet grubu'nun keşif, gözetleme ve ikmâl faaliyetlerini tamamlandıktan sonra saat 13.00'ten itibaren kontrol edilen bölgeden güney yönünde ileri harekâta başladığını belirtti.

işid ile çatışmalar sonucunda rai batısında yer alan tatimus ve kunaytirah meskun mahallerinde muhalif grupların kontrol sağladığı, saat 18.00 itibariyle harekâtın devam ettiği ifade edildi.

rai-cerablus bölgeleri arasında, halen kontrol edilen bölgede "keşif, gözetleme, hedef tespiti ve ele geçirilen bölgelerdeki savunma tedbirlerini geliştirme faaliyetlerinin sürdüğü" aktarılan açıklamada, çatışmalar sırasında muhalifler tarafından gün içerisinde 4 yaralı verildiği, destek sağlayan unsurlarda ise kayıp ve zayiat meydana gelmediği bildirildi.

azaz-rai arasındaki bölgede yapılan harekâta koalisyon kapsamında abd özel kuvvetleri'nin de destek verdiği belirtilen açıklamada, ateş destek vasıtaları tarafından tespit edilen 67 işid hedefine 260 fırtına, 59 çok namlulu roketatar (çnra) mermisi atıldığı ve böylece operasyonun başından bugüne kadar, toplam 652 hedefe 2 bin 728 atım yapıldığı belirtildi.

hava kuvvetleri'ne ait uçaklar tarafından, 11.53-12.26 saatlerinde tatimus ve kunaytirah bölgelerine hava harekâtı düzenlendiği, bölgede tespit edilen işid'liler tarafından kullanılan üç sabit hedefin ateş altına alınarak imhâ edildiği vurgulandı.

koalisyon güçleri tarafından baragidah, tatimus ve kara kuz bölgelerinde tespit edilen işid unsurlarına 3 hava harekâtı yapıldığı, 5 işid mensubunun etkisiz hâle getirildiği ve 5 binanın imhâ edildiği aktarıldı.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;