Türkiye

Fırat Yılmaz Çakıroğlu toprağa verildi

Ege Üniversitesi'nde iki grup arasındaki kavgada hayatını kaybeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu İzmir'de toprağa verildi. Çakıroğlu'nun babası "Ben CHP'liyim ama oğlum MHP'li oldu. Suç mu öyle olması?" dedi. MHP lideri Bahçeli, yazılı bir açıklamayla sükûnet çağrısı yaparken, Başbakan Davutoğlu aileyi arayarak taziyelerini iletti.

Konular: Türkiye

ege üniversitesi'nde iki öğrenci grubu arasında çıkan kavgada hayatını kaybeden fırat yılmaz çakıroğlu'nun cenazesi, düzenlenen törenle toprağa verildi.

çakıroğlu'nun cenazesi, bornova cumhuriyet meydanı'nda cenaze aracına konularak, bayraklı fatih camisi'ne getirildi.  fatih camisindeki cenazeye, çakıroğlu'nun ailesi, akrabası ak parti konya milletvekili mustafa baloğlu, mhp genel başkan yardımcısı ahmet kenan tanrıkulu, mhp grup başkanvekili oktay vural, chp genel başkan yardımcısı faik öztrak, chp milletvekilleri aytun çıray ve mehmet ali susam, izmir büyükşehir belediye başkanı aziz kocaoğlu, partililer ve vatandaşlar katıldı.

cenazeye katılanlar aileye, yakınlarına ve vural'a başsağlığı dileğinde bulundu. cenazeye katılan bazı gruplar, olayı protesto eden sloganlar attı, tekbir getirdi. ikindiyi takiben kılınan cenaze namazının ardından çakıroğlu'nun cenazesi, pınarbaşı kabristanı'na götürülerek defnedildi.

babası: mhp'li olması suç mu?

çakıroğlu'nun cenazesinin pınarbaşı mezarlığı'na götürülmesinin ardından baba fuat mahir çakıroğlu, “ben chp'liyim, yönetici değilim. gider oyumu kullanırım. ama oğlum mhp'li oldu. suç mu öyle olması?" dedi. baba çakıroğlu şöyle devam etti:

"oğlum türk olduğu için saldırıya uğradı. oğlumun üç ayı vardı mezun olmasına. ona izin vermediler. hep başarılı öğrencileri seçiyorlar. bu organize bir hareket. bu olaylar bitecek mi? bitmeyecek, yine devam edecek. önlem alınsın. benim başıma geldi. ben acıyı yaşadım başkaları yaşamasın." 

bahçeli'den sükûnet çağrısı

çakıroğlu'nun ölümü nedeniyle mhp lideri devlet bahçeli yazılı bir açıklama yaparak, mhp'lilere sükûnet çağrısı yaptı. bahçeli açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"aziz dava arkadaşlarımı sakinliğe davet ediyor, akp-pkk tuzağına titizlikle, uyanıklıkla ve sabırla dikkat etmelerini bekliyorum. türkiye'yi istikrarsızlığa itecek, kavga ve kaosa düşürecek her niyet ve teşebbüse mesafeli tavrımız devam edecek, ihanet ve cinayetlerin faturası 7 haziran'da şer ortaklarına çıkarılacaktır."

davutoğlu: iki müfettiş görevlendirildi

başbakanlık'tan yapılan açıklamada da, başbakan davutoğlu'nun fırat yılmaz çakıroğlu’nun babası fuat çakıroğlu’nu arayarak taziyelerini ilettiği belirtildi. açıklamanın devamı şöyle:

"üniversitelerde birçok öğrenci yetiştirmiş bir kişi olarak bu olaylardan ayrıca üzüntü duyduğunu ifade eden başbakanımız olayın soruşturulması ve bir ihmâl var ise tespiti için iki müfettişin görevlendirildiğini ifade etmiştir. sayın başbakanımız benzer olayların yaşanmaması için ilgili birimlere gerekli önlemlerin alınması talimatını vermiştir."

üniversite 3 gün tatil edildi

çakıroğlu'nun ölümü ve yedi öğrencinin yaralanmasıyla sonuçlanan olayların ardından ege ünivesitesi senatosu bugün olağanüstü toplandı. senato olaylar nedeniyle ege üniversitesi'nin tüm fakülte, yüksek okullarında 23 şubat pazartesi, 24 şubat salı ve 25 şubat çarşamba günlerini tatil ilan etti. senato ayrıca olaylar nedeniyle üzüntülerini bildirip, herkesi sağduyuya çağırdı.

ülkü ocakları sorumlusuydu

izmir'de ege üniversitesi edebiyat fakültesi önünde toplanan öğrenci grupları arasında henüz belirlenemeyen nedenle kavga çıkmış, kavgada bıçakla yaralanan fırat yılmaz çakıroğlu hayatını kaybetmişti.

edebiyat fakültesi tarih bölümü 4. sınıf öğrencisi fırat yılmaz çakıroğlu'nun bir yıldan beri ülkü ocakları'nın ege üniversitesi sorumlusu idi.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;