Avrupa

Fransa'da yeni saldırı

Charlie Hebdo dergisine Çarşamba günü yapılan saldırıdan sonra Fransa'nın güneyinde de polise saldırı düzenlendi. Yaralı kadın polis öldü.

Konular: Fransa, Avrupa
12 kişinin öldürüldüğü Charlie Hebdo saldırısı birçok ülke tarafından kınanmıştı. [Fotoğraf: Reuters]

fransa'nın başkenti paris'in güneyindeki malakoff bölgesinde bir kişi polislere otomatik silahla ateş açtı, iki kişi yaralandı. yaralılardan durumu ağır olan kadın polis hayatını kaybetti. polis kaçan saldırganı arıyor.

çarşamba günü öğle saatlerinde de paris'te mizah dergisi charlie hebdo dergisinin binasına saldırı düzenlenmiş, 12 kişi öldürülmüştü.

son çatışmanın charlie hebdo saldırısıyla ilgisi olup olmadığı henüz net değil, polis kaynakları bir açıklama yapmaktan kaçınıyor.

fransız polisi kendileri tarafından teyit edilmeyen hiçir bilginin yayılmamasını istedi.

fransa'nın kuzeydoğusunda patlama

fransa'nın kuzeydoğusundaki villefranche-sur-saone kentinde de bir caminin yakınında bulunan kebap restoranı önünde sabah saatlerinde patlama meydana geldi. fransız basını, rhone bölgesinde yer alan villefranche-sur-saone'daki patlamada ölen ya da yaralanan olmadığını duyurdu. patlama sonrasında restoranda maddi hasar meydana geldiği kaydedildi. patlamanın charlie hebdo'ya dün düzenlenen ve 12 kişinin ölümüne yol açan saldırıyla ilişkisi olup olmadığı bilinmiyor.

paris'in batısındaki bir camiye üç adet içi boş el bombası atılırken, fransa'nın güneyinde bulunan narbonne yakınlarındaki camiye de ateş açıldı.

kaynak: reuters, afp, le monde

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;