İsrail - Filistin sorunu

Gazze'de yeni katliam korkusu

İsrail, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'un Huza bölgesini gece boyu bombaladı. Ambulansların ve insani yardımın giremediği Huza'da Şecaiyye katliamının tekrarlanması korkusu var.

İsrail'in Gazze'ye yönelik olarak havadan ve karadan yürüttüğü saldırılarda ölü sayısı sürekli artıyor. [Fotoğraf:Al Jazeera]

israil ordusu gazze'nin güneyinde yer alan han yunus'taki huza, beni süheyla, amaru, karara ve abasan bölgelerini gece boyu yoğun hava bombardımanı ve top atışına maruz bıraktı. 

al jazeera'nin gazze muhabiri vail dahduh, huza bölgesinde çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bilgisi aldıklarını, ancak sivillerin açık biçimde hedef alınmasından dolayı kimsenin bölgeye giremediğini söyledi. dahduh, israil ordusuna bağlı insansız hava araçlarının da bölgeyi havadan bombaladığını aktardı. 

dahduh, han yunus'ta gerçekleşen bombardımanda filistin kurtuluş cephesi merkez yönetim kurulu üyesi ismail ebu zarife'nin de hayatını kaybettiğini belirtti.

han yunus'un farklı bölgelerinde sadece çarşamba günü gerçekleşen saldırılarda yedi filistinli öldü, 30 kişi yaralandı.

gece saatlerinde açıklama yapan filistin içişleri bakanlığı, israil ordu birliklerinin han yunus'un huza bölgesinde rastgele top atışı gerçekleştirdiğini duyurmuştu. bakanlık, israil topçularının huza'da ağır bombardıman yaptığını belirterek, “huza'da şecaiyye'de uygulanan senaryo tekrarlanıyor. bu gece huza katliamına şahit olabiliriz” açıklaması yaptı.

hamas da gece saatlerinde israil ordusunun han yunus'un huza ve abasan bölgelerinde katliam yaptığını açıklamıştı.

yine hastane hedef alındı

israil ordusu, han yunus'un doğusunda abasan bölgesini de yoğun bombardıman altında tutuyor. bölgedeki cezayir hastanesi bombalanan yerler arasında. hastane saldırının ardından boşaltıldı. 

bölgedeki yaralılara ulaşmak isteyen bir ambulans da israil ordusu tarafından vuruldu. gazze'deki uluslararası insan hakları kuruluşları ambulansların huza'ya ulaşabilmesi için çağrı yapıyor.

ayrıca orduya bağlı özel kuvvetler ile izzettin kassam tugayları arasında han yunus’un doğusundaki amaru semtinde şiddetli çatışmalar yaşanıyor. israil savaş uçakları semti sürekli havadan bombalıyor.

israil uçakları, gazze'nin mağazi bölgesindeki istikamet camisi'ni ve beyt lahiye'de el baraka camisi'ni bombaladı. beyt lahiye ve beyt hanun ağır hava ve topçu bombardımanı altında.

israil'in 8 temmuz'dan bu yana gazze'ye yönelik saldırılarında 658 filistinli öldü, 4 binden fazla kişi yaralandı.

İsrail en büyük katliamını Şecaiyye'de yapıyor.

kaynak: al jazeera

 

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;