Çevre

Gizem Akhan Türkiye'ye döndü

Rusya'da iki ay tutuklu kaldıktan sonra mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan ve af yasasından yararlanan Greenpeace aktivisti İstanbul'a geldi.

Konular: Rusya, Çevre
Akhan, "Kuzey kutbunda aç gözlü petrol şirketleri petrol aramalarına devam ettiği sürece bizim eylemimiz devam edecek" dedi. [Reuters]

rusya'nın petrol arama faaliyetlerini protesto etmek için kuzey buz denizi'nde düzenledikleri eylem nedeniyle gözaltına alınan greenpeace üyesi gizem akhan, türkiye'ye döndü.

rus parlamentosunda kabul edilen genel affın ardından çıkış vizesini alan akhan, thy'nin tarifeli seferiyle cuma gecesi saint petersburg'dan istanbul'a geldi.

atatürk havalimanı'nda ailesi ve arkadaşları tarafından karşılanan akhan, gazetecilere yaptığı açıklamada, türkiye'ye dönmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi.

akhan, bu son eylemin hayatının en uzun eylemi olduğunu ifade ederek, "buraya dönmüş olmam bu eylemin bittiği anlamına gelmiyor. kuzey kutbu'nda aç gözlü petrol şirketleri petrol aramaya devam ettikçe bizim eylemimiz sürecek" diye konuştu..

iki ay tutuklu kaldı

25 yaşındaki greenpeace üyesi, çevre örgütüne ait 'arctic sunrise' adlı gemi ile kuzey buz denizi'ne gitmişti. akhan'ın da aralarında bulunduğu 30 çevreci, rus gazprom neft şirketine ait petrol platformunda eylem yaptıkları için 18 eylül'de gözaltına alınmıştı.

eylemciler, iki aydır rusya'da tutuklu bulunuyordu. st. petersburg'daki mahkeme bu hafta görülen davalarda 28 eylemcinin kefaletle tahliyesine karar verdi, bir kişi hakkında henüz karar çıkmadı. avustralyalı colin russell'ın gözaltı süresi ise 3 ay uzatıldı.

kaynak: al jazeera ve ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;