Türkiye

Göcek için yürütmeyi durdurma

Muğla Göcek’te Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın kiralığa çıkardığı dört koydan biri için yürütmeyi durdurma kararı verildi.

Konular: Türkiye
Dalaman Orman İşletme Müdürlüğü, Taşyaka mevkisindeki koyda yapılacak tesisler için ihale açmıştı. [Fotoğraf: Alp Alper]

bedri rahmi koyu olarak da bilinen taşyaka koyunda yapılacak tesisler için dalaman orman işletme müdürlüğünün yürüttüğü ihalenin iptali amacıyla muğla büyükşehir belediyesinin açtığı davada mahkeme, "yürütmenin durdurulması" kararı verdi.

muğla büyükşehir belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, dalaman ilçesi kapıkargın mahallesi taşyaka mevkisindeki koyda yapılacak tesisler için dalaman orman işletme müdürlüğü'nün ihale açtığı belirtildi.

diğer koylar için de iptal başvurusu

bunun üzerine büyükşehir belediyesinin ihalenin iptali amacıyla muğla 2. idare mahkemesine başvurduğu bildirilen açıklamada, mahkemenin "yürütmeyi durdurma" kararı verdiği kaydedildi. 

açıklamada, "dava gerekçesi olarak il özel idaresine tanınan hakların büyükşehir belediyesine geçtiği, orman işletme müdürlüğünce ihaleye çıkılamayacağı belirtildi. bu nedenlerden dolayı ihalenin iptali ve yürütmenin durdurulmasını talep ettik. büyükşehir belediyesi olarak ayrıca, gündemde olan diğer koylar için de iptal başvurusu yaptık" denildi. 

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;