Bilim-Teknoloji

Google 10 ülkede ‘mobile geçti’

Google, arama motorunun hizmet verdiği 10 ülkede masa üstünden çok mobil cihazlarda kullanıldığını açıkladı.

Konular: Bilim-Teknoloji
Google mobil aramalarda PC'yi geride bırakmaya başladı. [Fotoğraf: Shutterstock]

google'ın geçtiğimiz yıl mobil cihazlar üzerinde yapılan aramaların masa üstünü geride bırakacağına yönelik tahmini bu yıl gerçek oldu. searchengineland sitesine açıklama yapan şirket, abd ve japonya dahil olmak üzere 10 ülkede arama motorunun pc'den çok mobil cihazlarda kullanıldığını açıkladı.

google, diğer ülkelerin hangileri olduğu ve mobil ile pc aramalarının istatistikleri hakkında bilgi sunmadı. yapılan açıklamada, 'verilerin tarayıcı ve google arama uygulamalarındaki mobil aramaları kapsadığı' belirtildi.

google, pc ve tabletleri aynı grupta tuttuğu için, mobil arama verileri sadece akıllı telefonları kapsıyor.

adwords etkisi

araştırma şirketi comscore, abd'de 2014'ün son çeyreğinde tablet ve akıllı telefonlar ile yapılan aramaların genel toplamın sadece yüzde 29'unu oluşturduğunu belirtmişti.

google, comscore verileriyle kıyaslandığında mobil aramaların nasıl bu kadar hızlı arttığı konusunda açıklama yapmadı. analistler ise reklam yayın hizmeti adwords'ün mobil kullanımını tetiklemiş olabileceğini düşünüyor.

google, kısa süre önce hayata geçirdiği uygulamada, arama sonuçlarında mobile uygun web sitelerini öne çıkarmaya başlamıştı.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;