Bilim-Teknoloji

Google Apple'ı solladı

Mobil cihazlar içinde en fazla kullanılan işletim sistemi olan Android, uygulama sayısında da en büyük rakibi iOS'u solladı. Google Play uygulama mağazasındaki uygulama sayısı rakibi App Store'dan 300 bin adet daha fazla oldu.

Konular: Bilim-Teknoloji
Geçen yıl hızlı bir büyüme gerçekleştiren Google Play uygulama mağazası,rakibi App Store'u solladı
Geçen yıl hızlı bir büyüme gerçekleştiren Google Play uygulama mağazası,rakibi App Store'u solladı [Fotoğraf: APPFIGURES]

araştırma şirketi app annie'nin 2014 yılı verilerini içeren raporuna göre google play'deki uygulama sayısı app store'u geçti. açıklanan rakamlara göre googpe play'de app store'dakilerden 300 bin adet daha fazla uygulama bulunuyor. bu da iki uygulama mağazası arasında yaklaşık yüzde 17 oranında bir fark olduğu anlamına geliyor.

mobil cihaz pazarında hakim konumda olan android işletim sisteminin online mağazasında yakın zamana kadar ios'a göre daha az uygulama seçeneği bulunuyordu. ancak adetsel bazdaki bu artışa rağmen ios uygulama geliştiricileri android'e göre daha fazla para kazanıyor. yine aynı rapora göre ios için uygulama geliştirenler android'e göre yüzde 60 daha fazla gelir elde ediyor. yani android'de uygulama sayısı fazla olsa da gelir bakımdan ios hâlâ önde.  

3 işletim sistemi var

günümüz mobil cihazlarının kabiliyeti uygulama sayısı ve zenginliği ile doğru orantılı. bir cihazın popüler olması biraz da uygulama zenginliğine bağlı. mobil dünyada yaygın olarak kullanılan 3 işletim sistemi bulunuyor: google'ın android, apple'ın ios ve microsoft'un windows phone. her 3 işletim sisteminin de kendi uygulama ekosistemi bulunuyor. google'ın play, apple'ın app store ve windows phone'un da store isimli online uygulama mağazalarından mobil cihazlar için ücretli ya da ücretsiz uygulamalar yüklenebiliyor.

kaynak: app annie

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;