Bilim-Teknoloji

Google Glass tarih oldu

Google'ın akıllı gözlüğü Glass'ın mevcut halinin üretimine son veriliyor. Glass'ı geliştiren ekip yeni bir yapılanma ile ayrı bir birim olarak çalışmalarına devam edecek.

Konular: Bilim-Teknoloji
Google Glass zaman zaman eleştiri oklarına hedef olmuştu
Google Glass zaman zaman eleştiri oklarına hedef olmuştu [Fotoğraf: Google]

google'ın 2013 yılında piyasaya sürdüğü ancak sadece belirli kişilerin kullanımına izin verdiği glass isimli giyilebilir teknoloji cihazının üretimine son veriliyor. halen 1500 dolar karşılığı belli şartları yerine getirenlere satılan giyilebilir teknolojik gözlüğün mevcut halinin üretimi durduruluyor.

glass'ı geliştiren ekip google x biriminden ayrılıp ayrı bir birim olarak çalışmalarına devam edecek. ekibin başına ise google tarafından satın alınan nest ev otomasyon sisteminin kurucu olan tony fadel geçiyor.

yapılan açıklamaya göre glass'ı kullananların dahil olduğu kaşif programı da sanlandırılıyor. google, glass'ın mevcut halinin üretimini durduruyor. ancak firma benzer ürünler konusunda çalışmalarına devam edecek ve yeni nesil glass benzeri cihazlar üretmeye devam edecek. yeni nesil glass'ın ne zaman üretileceği konusunda net bir açıklama yapılmadı.

kaynak: the guardian

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;