Bilim-Teknoloji

Google ve Youtube'dan 1 Nisan şakaları

İnternet devi Google, 1 Nisan'da kullanıcılarına birden fazla eğlenceli sürpriz yaptı. Video paylaşım sitesi Youtube da, ufak bir şakayı ihmal etmedi.

Konular: Bilim-Teknoloji
Oynatıcıya eklenen nota işaretine tıklandığında Darude grubunun Sandstorm parçasından ufak bir kesit çalıyor. [Fotoğraf: Youtube]

youtube’un video oynatıcısında ‘daha sonra izle’ butonunun soluna 1 nisan'a özel eklediği nota işaretine tıklandığında, bir internet fenomeni haline gelen finlandiyalı tekno müzik sanatçısı darude’un sandstorm şarkısından kısa bir kesit çalıyor.

ayrıca arama çubuğunda herhangi bir video aradığınızda site yine "darude - sandstorm mu demek istediniz" diye soruyor.

1999 yapımı şarkı, popülerliğini youtube kullanıcılarının yorumlarda başlattığı bir şaka geleneğine borçlu.

2007’de bir bilgisayar oyununun tanıtım videosunda arka plan şarkısı olarak kullanılan bu sözsüz ve hareketli parça, videonun 4 milyondan fazla kez izlenmesi ve 7 binden fazla yorum alması ile popüler oldu. videoyu izleyen binlerce kişi yorumlarda şarkının adını sordu.

şakanın kökeni

zamanla, başka videolarda arka planda çalan bir şarkının ne olduğunu soranlara, diğer kullanıcılar yorumlarda alakasız bir biçimde “darude - sandstorm” yanıtını vermeye başladı.

şakayı bilmeyen kullanıcılar da sandstorm’u dinleyerek aradıkları melodinin çıkmasını boşuna bekler oldu. şaka zamanla youtube'dan taşarak diğer platformlara sıçradı.

ocak 2015'te bir müzik bloguna verdiği röportajda şakaya dair yorumu sorulan 40 yaşındaki dj, önce espriyi anlamadığını ve biraz şaşırdığını ancak bu sayede gelen popülerlikten de memnun olduğunu belirtti. 

com.google

youtube’un sahibi google şirketi de her yıl olduğu gibi bu yıl da birden fazla yaratıcı sürprizle kullanıcılarını eğlendirdi.

bunların başında com.google adresi geliyor. arama motorunun internet adresinin tersten yazımı, google sayfasının ekrana ters gelmesine ve arama sonuçlarının da ters olarak ekranda belirmesine neden oluyor.

pac-man sokakta

Google Japonya, 1 Nisan'da yeni ürün olarak Google Panda üretecekleri şakasını yaptı. [Fotoğraf: youtube.com/Google Japan]

ayrıca google, 1 nisan'a özel olarak kullanıcılara pac-man oyunu hazırladı. google maps'te istanbul dahil belli şehirlere eklenen özellik, haritayı eski arcade tipi pac-man oyununa çeviriyor.

google japonya ise yine şaka olarak yayınladığı bir reklam videosunda, konuşan bir panda oyuncağı üreteceklerini söyledi.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;