Bilim-Teknoloji

Google'dan Apple'a: Fiyatlarınız sorumsuzca

Google'ın ürün birimi başkanı Sundar Pichai, Android hakkında eleştirilerde bulunan Apple CEO'su Tim Cook'a cevap verdi. Pichai, Apple'ın her ürünü pahalı satmasının sorumsuzluk olduğunu söyledi.

Konular: Bilim-Teknoloji
Android 5.1 yeni içeriğiyle güvenliği pratik kılmak istiyor. [Fotoğraf: Shutterstock]

forbes'a röportaj veren google ürün birimi başkanı sundar pichai, mobil işletim sistemi android hakkında eleştiride bulunan tim cook'a cevap verdi. android birimini yöneten pichai, android ile apple ios arasında belirgin farklılıklar buluduğuna dikkat çekerek, "kullanıcılar ürünlerimizi tercih ederse kullanıyor. çok sevilen ve bir milyardan fazla kullanıcısı olan ürünlerimiz var. çok büyük fayda sağlayan bu ürünlerin büyük kısmı da bedava" ifadesini kullandı.

bedava ürünleriyle kullanıcılara daha fazla fayda sağladıklarını savunan pichai, "apple'da olduğu gibi her ürünün yüzlerce dolar değerinde olması sorumsuzluk" dedi.

tim cook, sıkça eleştirdiği android işletim sistemi hakkında geçtiğimiz yaz 'zehirli cehennem yahnisi' ifadesini kullanmıştı. cook, android'in güvenlik açıklarının kullanıcıları tehlikeye attığını savunmuştu.

apple'a ilk eleştiri değil

pichai'nin eleştirilerinden kısa süre önce, motorola başkanı rick osterloh da apple'ı hedef almıştı.

apple'ın baş tasarımcısı johny ive'ın motorola hakkındaki sözlerine cevap veren osterloh, 'apple fiyatlarını olağandışı' olarak yorumlamıştı.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;