Gezi Parkı eylemleri

Gül'den, Berkin'in babasına telefon

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gezi Parkı eylemleri sırasında ekmek almaya giderken polisin attığı biber gazı kapsülüyle yaralanan ve 268 gündür yoğun bakımda olan Berkin Elvan'ın babasını aradı.

Cumhurbaşkanı ile konuşan Sami Elvan, 268 gündür oğlu Berkin'in komadan çıkmasını bekliyor. [Umay Aktaş Salman - Al Jazeera]

cumhurbaşkanı abdullah gül, 15 yaşındaki berkin elvan'ın babası sami elvan ile telefonda görüşüp berkin'in sağlık durumu hakkında bilgi aldı.

cumhurbaşkanlığı'ndan alınan bilgiye göre gül, berkin'in yaşadıklarından 'büyük üzüntü ve rahatsızlık duyduğunu' ifade etti. baba sami elvan'ın kendisinden bir talebi olup olmadığını sordu.

sami elvan da, hastane önünde kendilerine destek için bekleyenlere polisin müdahale ettiğini ve huzursuzluk olmasını istemediğini söyledi. "ben karakol nedir, polis nedir bilmem. bu tür olaylar olmasını, huzursuzluk ve tatsızlık olmasını istemiyorum." dedi.

bunun üzerine abdullah gül istanbul valisi hüseyin avni mutlu'yu arayarak gerekli özenin gösterilmesi talimatını verdi.

hastane önünde polis müdahalesi

yoğun bakımda tedavi gören ve 7 mart cuma günü durumu kötüleşen berkin elvan için okmeydanı eğitim ve araştırma hastanesi'nin önünde bekleyenlerle polis arasında pazartesi sabahı gerginlik çıktı.

polis gruptakilere dağılması için uyarıda bulundu, sonra da kalabalığı dağıtmaya çalıştı.

gruptakilerden bazıları gözaltına alınırken, bazıları da hastane içinde bekledi.

durumu kritik

15 yaşındaki berkin elvan, gezi parkı eylemleri sırasında 16 haziran 2013'te evinden ekmek almaya çıkmış ve polisin attığı biber gazı kapsülüyle başından yaralanmıştı. 268 gündür komada olan berkin elvan'ın sağlık durumu 7 mart cuma günü kötüleşti. doktorlar, berkin'in vücut fonksiyonlarının iflas ettiğini, durumunun kritik olduğunu söyledi.

duran kalbi, müdahaleyle yeniden çalıştırılan berkin elvan, yaşam destek ünitesine bağlandı. ailenin hastanedeki bekleyişi sürüyor.

berkin'in durumunun ağırlaşmasıyla 7 mart cuma akşamından beri çok sayıda kişi hastaneye gelip berkin ve ailesine destek için hastane önünde bekliyor.

elvan ailesinin avukatı evrim deniz karata, vurulduğunda 45 kilo olan berkin'in 16 kiloya kadar düştüğünü söylemişti.
kaynak: al jazeera ve ajanslar
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;