2014 Cumhurbaşkanlığı seçimi

Gül'den İhsanoğlu'na yorum yok

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, cumhurbaşkanlığı seçimi için CHP ve MHP'nin Ekmeleddin İhsanoğlu'nu çatı aday olarak belirlemesine bir değerlendirme getirmedi. "Siyaset üstü tavrımı sürdürmek zorundayım" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, adaylık süreciyle ilgili yorum yapmaktan uzak duruyor. [Fotoğraf: AA]

tekirdağ'da konuşan cumhurbaşkanı abdullah gül, ilk turu 10 ağustos'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi için adayların birkaç gün içinde belli olacağını söyledi.

"cumhurbaşkanlığı seçimi türkiye’nin şu anda esas gündemi. takvimin işlediğini söyledim. yüksek seçim kurlu'nun (ysk) artık ilân ettiği sürece yaklaşıyoruz. cumhurbaşkanını ilk defa halkın seçecek olması farklı kılıyor. adaylar çıkacak, çoğulculuk bizim en büyük zenginliğimizdir. önümüzdeki birkaç gün içinde adaylar söz konusu olacak, belli olacak. tabii ben cumhurbaşkanı olarak, anayasa gereği siyaset üstü tavrımı sürdürmek zorundayım. ama şu da bir gerçek ki ak parti'nin kuruclarındanım. biz bu konuları kendi aramızda şüphesiz değerlendireceğiz. ama bugünkü cumhurbaşkanlığı görevim olduğu sürece anayasa gereği siyaset üstü tavrımı sürdürmek zorundayım. "

gül, ana muhalefet partisi chp'nin mhp'ye önerdiği ve mhp'nin de sıcak baktığı ekmeleddin ihsanoğlu ile ilgili ise bir değerlendirme yapmadı, "ileride olacak şeylerdir. önemli olan cumhurbaşkanlığı yarışını türkiye'ye yakışır bir şekilde yürütmek, türkiye'nin güvenlir bir ada olduğunu göstermektir" dedi.

"sağ salim getireceğiz"

cumhurbaşkanı gül, irak'ta işid'in türk vatandaşlarını kaçırmasıyla ilgili de değerlendirme yaptı. 

"irak'ta maalesef çok üzücü şeyler oluyor. irak'taki ateşin mezhep çatışması şeklinde geliştiğini görüyoruz. islâm diniyle ilgili imajın ne kadar bozulduğunu üzülerek görüyoruz. islâm dini bir insanı öldürmeyi yasaklayan bir dindir. musul'daki görevlilerimizi kurtarmak için yoğun bir çaba söz konusu. ayrıca sivil vatandaşlarımızın kurtarılmasıyla ilgili de çalışıyoruz. musul'da başkonsolosluğumuzdaki görevlilerimizi ve birçok sivil vatandaşımızı sağ salim türkiye'ye getirmek için de emin olun ki devletin bütün ilgili birimleri teyakkuz halinde gece gündüz koordine halinde ve büyük bir çalışma içerisinde. inşallah bu vatandaşlarımızı ve konsolosluktaki görevlilerimizi sağ salim getireceğiz. bunun için uğraşıyoruz."

işid, 11 haziran'da musul'daki türk başkonsolosluğu'nu ele geçirmiş, başkonsolos öztürk yılmaz dahil 49 kişiyi kaçırmıştı. örgüt musul'da 38 türk şoförü de bir başka yerde tutuyor.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;