Türkiye

Gülen'den cemaate: Sabırlı olun

Dershanelerin kapatılması kararıyla ilgili hükümeti eleştiren Fethullah Gülen son açıklamasında “Karşınızdaki firavun değil...İncinsek de incitmemeliyiz” dedi ve “sabır” telkin etti.

Konular: Fethullah Gülen
Fethullah Gülen dershanelerin kapatılmasına ilişkin eleştirilerini sürdürüyor (CHA)

dershane tartışmasında  gülen cemaati’nin kurucusu ve lideri fethullah gülen’den yeni bir açıklama daha geldi. gülen’in son açıklaması cemaatin yayın organı herkül internet sitesinde "fırtınalı dönemlerde istikamet,sabır ve hacet namazı" başlığı ile yayınlandı. geçen hafta yaptığı açıklamada “firavun aleyhinizde ise karun aleyhinizde ise isabetli bir yolda yürüyorsunuz” diyen gülen bu kez “karşınızdaki firavun değil” dedi.

'karşınızdaki firavun ve deli teke hitler değil'

"allah teâlâ, hazreti musa ve hazreti harun’u firavun’a gönderirken, 'yumuşak sözle ona hitapta bulunun, yumuşak bir halle davranın, yumuşak bir düşünceyle karşısına çıkın, incitmeyen sözlerle diyeceğinizi ona deyin' buyuruyor. sizin karşınızdaki insanlar nemrut değil, firavun değil, sezar değil, iskender değil, napolyon değil, deli teke hitler değil… hele başları yerde secde eden insanlarsa, onlara karşı bize düşen şey hep saygılı olmak, hep takdir etmek, hep tebcille yâd etmek ve cennetü’l-firdevs’e beraber girme dilek ve temennisinde bulunmaktır."

'çuvaldız saplayacaklar'

gülen cemaatine yönelik saldırılar yaşanabileceğini belirten fethullah gülen, "gelin siz de -allah aşkına- delice hareket eden bu insanlara küsmeyin, gönül koymayın, hatta allah’a havale etme gibi şeylere bile gitmeyin. değil çuvaldızlara karşı, mızraklara karşı bile iğne kullanmamaya karar vermeliyiz."dedi. gülen, eleştiriler karşısında sabredilmesini istedi. 

dershaneler bakanlar kurulu'nun gündeminde

milli eğitim bakanı nabi avcı, dershanelerle ilgili çalışmaların bakanlar kurulu toplantısında ele alınacağını söyledi. bir televizyon programına katılan nabi avcı “dershanelerle ilgili olarak ortada henüz bir yasa tasarısı yok. şu anda ortalıkta dolaşan metinler kanun tasarısının ön hazırlıkları”dedi.

‘dershane kararı da köklü bir proje’

nabi avcı dershanelerle ilgili kararın da eğitimde köklü bir dönüşüm projesi olacağını söyledi. avcı “4+4+4 uygulaması çok köklü dönüşüm projesiydi. dershanelerin açık lise ve özel okula dönüşmesi de buna benzer olacak. 4+4+4’ün olumlu yansımalarını 4 yıl sonra göreceğiz.”diye konuştu

kaynak: aljazeera 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;