Kafkasya

Güney Osetya Savaşı şehitlerine anma

Güney Osetya Savaşı'nda Ruslar tarafından öldürülen Gürcistan askerleri, Mukhatgverdi mezarlığında anıldı.

Konular: Rusya

Haberin Öne Çıkanları

Savaşın 3. yılı

Şehitler anıldı

Katılım yoğundu

2008 yılında şehit olan Gürcü askerlerin anma törenine katılım yoğundu. Michael Hemmingsson

 

Güney Osetya Savaşı

2008'deki yaşanan savaş gürcistan'ın, güney osetya bölgesini geri almak için askeri müdahalede bulunması üzerine başladı. rusya bölgeye ordu yolladı, savaş sonucunda güney osetya ve abhazya bağımsız ilan etti. ancak, sadece üç ülke, venezüella rusya ve nikaragua, abhazya ve güney osetya'nın varlığını resmen kabul etti. 

 
güney osetya, rusya-gürcistan ve abhazya arasında 2008 yılında yaşanan savaşın üçüncü yılında, şehit olan gürcistanlılar için anma tören düzenlendi. 
 
törene cumhurbaşkanı mikheil saakaşvili, gürcistan katolik patriği 2.illia, savunma bakanı bacho akhalaia gibi yetkililer ile  şehit aileleri ve sivil toplum örgütleri katıldı. 
 
savunma bakanı,  yaşanan trajedinin ülke bütünlüğünü korumak için motivasyon kaynağı olacağını bildirdi.
 
milletvekili nugzar tsiklauri ise "rusya'nın gürcistan'a müdahalesinin hala uluslararası camia tarafından onaylanmamış ve yasallaştırılmamış olması bizim için çok önemlidir" dedi.
 
mumların yakıldığı ve yaşanan savaşı konu alan "ağustos'un 5 günü" filminin gösterildiği törenlerde katılımcıların bir kısmı gözyaşlarına hakim olamadı. 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;