Türkiye

Hakkâri'de şehit askerler için tören

Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde silahlı saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Ramazan Gülle, Jandarma Er Ramazan Köse ve Jandarma Er Yunus Yılmaz için, Hakkâri ve Van'da cenaze töreni yapıldı.

Van'daki askeri törene Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da katıldı. [Fotoğraf: DHA]

hakkâri yüksekova'da silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden uzman çavuş ramazan gülle, jandarma er ramazan köse ve jandarma er yunus yılmaz için ilk tören hakkari dağ ve komando tugay komutanlığı'nda yapıldı. buradaki törene hakkari valisi yakup canbolat, yüksekova 3'üncü tümen komutanı tümgeneral halil ibrahim ergin, dağ ve komando tugay komutanı tuğgeneral ahmet otal, cumhuriyet başsavcısı ercan türkol, il emniyet müdürü resul holoğlu, il jandarma komutan vekili jandarma yarbay yalçın baysal da katıldı.

helikopterle van'a gönderilen cenazeler için ikinci tören de burada yapıldı. van ferit melen havaalanı yanındaki jandarma asayiş kolordu komutanlığı'na bağlı filo komutanlığı'ndaki törene milli savunma bakanı ismet yılmaz, içişleri bakan yardımcısı osman güneş, jandarma genel komutanı orgeneral abdullah atay, 2. ordu komutanı orgeneral adem huduti, jandarma genel komutanlığı denetleme başkanı korgeneral harun ocaklı, van valisi aydın nezih doğan, van jandarma asayiş kolordu komutanı korgeneral abdullah barutçu katıldı.

cenazeler defin için memleketlerine uğurlandı

ramazan köse'nin cenazesi memleketi artvin'e, yunus yılmaz'ın cenazesi bingöl karlıova'ya, ramazan gülle'nin cenazesi de konya'ya gönderildi.

hakkâri yüksekova'da harunan karakolu'ndan elektrik malzemesi almak için ilçe merkezine gelen uzman çavuş ramazan gülle, jandarma er ramazan köse ve jandarma er yunus yılmaz, 25 ekim cumartesi günü cengiz topel caddesi'ndeki bir iş merkezinin önünde maskeli saldırganların silahlı saldırısına uğramıştı. sivil giyimli askerler başlarından vurulmuştu. saldırıda jandarma erler köse ve yılmaz olay yerinde, jandarma uzman çavuş gülle ise kaldırıldığı yüksekova devlet hastanesi'nde şehit olmuştu.

6 gözaltı var

devam eden soruşturmada olayla ilgili 6 kişi gözaltına alınmış durumda.

başbakan ahmet davutoğlu da başta valilik olmak üzere yetkililere talimat verdiğini, saldırıyı yapanların bulunup cezalandırılacağını söylemişti.

kaynak: dha, aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;