Suriye'de iç savaş

Haseke'de ölü sayısı 37 oldu

Suriye'nin Haseke kentinde, PYD ve bazı Kürt grupların kontrolü altındaki bölgede düzenlenen intihar saldırılarında ölü sayısı 37’ye yükseldi.

Konular: Ortadoğu, Suriye
Patlamada yaralananların çoğunun durumu ağır. [Fotoğraf: Reuters]

suriye resmi haber ajansı sana, haseke kentindeki mufti bölgesinde, nevruz kutlamalarının yapıldığı şehitler meydanı'na düzenlenen saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 37'ye yükseldiğini duyurdu.

olayda yaralanan 96 kişiden 20'sinin durumunun ağır olduğu, bu nedenle ölü sayısının artabileceği ifade edildi.

suriye genel devrim konseyi (srgc) dün akşam olayda 30 kişinin hayatını kaybettiğini, onlarca kişinin yaralandığını açıklamıştı.

iki saldırı

suriye insan hakları gözlemevi'nin açıklamasına göre, iki ayrı intihar saldırısı bombalı araçlarla düzenlendi.

saldırılardan ilki, pyd'nin kontrolü altındaki el müftü semtinde, diğer saldırı ise pyd dışındaki kürt grupların kontrolü altındaki salihiyye mahallesi'nde gerçekleşti.

saldırıların ardından kürt gruplar, tüm nevruz kutlamalarını iptal etti.

ülkenin kuzeydoğusundaki kentte ekim ayında da pyd'ye bağlı silahlı güçlerin hedef alındığı iki ayrı intihar saldırısında en az 30 kişi hayatını kaybetmişti.

haseke, işid ile kürt gruplar arasında çatışmaların yaşandığı bölgelerden biri.

kaynak: al jazeera

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;