KCK

HDP'li vekile 6 yıl 3 ay hapis

HDP Van Milletvekili Lezgin Botan ve eski HDP'li vekil Selami Özyaşar hakkında 2011'deki KCK operasyonu ardından açılan davada karar verildi. Botan, Özyaşar ve dört Eğitim-Sen sendikası yöneticisine 6'şar yıl 3'er ay hapis cezası verildi.

Konular: Türkiye, HDP
HDP Van Milletvekili Lezgin Botan [Fotoğraf: DHA]

van’da 2011’deki kck operasyonunda gözaltına alınıp 2. ağır ceza mahkemesi tarafından tutuklanan ve daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan hdp van milletvekili lezgin botan, hdp eski milletvekili selami özyaşar ile 4 sendika yöneticisi hakkında görülen davada karar açıklandı.

mahkeme heyeti milletvekili botan, eski milletvekili özyaşar ve 2 sendika üyesine 'örgüt üyesi olmak' suçundan 6'şar yıl 3'er ay hapis cezası verdi. sanıklardan ikisi ise beraat etti.

dava hakkında

emniyet müdürlüğü terörle mücadele şubesi ekipleri, kck yönelik operasyonlarda hdp van milletvekili lezgin botan’ı ve 7 haziran’da milletvekili seçilen ancak 1 kasım’da listeye giremeyen hdp van eski milletvekili selami özyaşar’ı gözaltına aldı.

eğitim-sen üyeleri mahmut galip yaviç, hakan yaman, sinan gündüz ve müzahit karakuş da gözaltına alınan diğer isimlerdi. sanıklar, 25 haziran 2011'de çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmış, daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. van 2. ağır ceza mahkemesi'nde görülen dava 17 kasım 2015’te sonuçlandı.

iki sanık beraat etti

van 2. ağır ceza mahkemesi, hdp'li botan, özyaşar, ve eğitim- sen üyesi yaviç ve yaman hakkında 'örgüt üyesi olmak' iddiasıyla 6'şar yıl 3'er ay hapis cezası verdi. eğitim-sen üyeleri müzahit karakuş ve sinan gündüz ise beraat etti.

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;