NBA

Hidayet artık Clippers oyuncusu

Hidayet Türkoğlu, Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi (NBA) takımlarından Los Angeles Clippers ile sözleşme imzaladı.

Konular: Spor, Basketbol
Hidayet Türkoğlu beş takımda toplam 897 NBA maçına çıktı. [AA]
türkoğlu, clippers'ın internet sitesindeki açıklamasında, "çok heyecanlıyım, biraz da gerginim. benim için yeni bir dönem başlıyor" ifadelerini kullandı.
34 yaşındaki forvet, yeni takımının new york knicks ile başlayacağı yedi maçlık doğu turunda kadroda olacak. 
oynamam veya oynamamam önemli değil. önemli olan geleceği çok parlak olan bu organizasyonun bir parçası olmam. 

clippers'ın baş antrenörü doc rivers hidayet'in çok yetenekli bir oyuncu olduğunu ve bu avantajdan faydalanmak istediklerini söyledi. 
blake griffin ve chris paul gibi yıldızları kadrosunda bulunduran los angeles ekibi, hidayet'in nba'deki altıncı takımı. 3 ocak'ta orlando'dan gönderilen deneyimli forvet sacramento, san antonio, toronto ve phoenix'te de oynadı.
batı konferansı'nda zirve mücadelesi veren takımın kadrosunda hidayet'in orlando'da birlikte forma giydiği j.j. redick ve matt barnes da var. 
nba'deki türkiye doğumlu ilk basketbolcu unvanına sahip olan hidayet, ligde geçirdiği 13 yılda  11.9 sayı, 4.2 ribaunt ve 3.1 asist ortalamaları yakaladı.
orlando magic'de oynarken 2008'de ligde en çok gelişme gösteren oyuncu seçildi, sonraki yıl takımının doğu konferansı'nı kazanmasında ve nba finalleri'ne yükselmesinde büyük pay sahibi oldu.
2013'ün şubat ayında yasaklı madde kullandığı için nba yönetiminden 20 maç ceza alan basketbolcu, sakatlıkların da etkisiyle geçtiğimiz sezon sadece 11 maçta oynadı.
los angeles clippers şu ana kadar oynadığı 40 maçın 27'sini kazandı ve batı konferansı'nda dördüncü sırada yer alıyor.
kaynak: al jazeera ve ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;