Basketbol

Hidayet milli takımı bıraktı

NBA'de LA Clippers forması giyen Hidayet Türkoğlu, Türkiye Basketbol Milli Takımı kariyerine son verdi.

Konular: Spor
Hidayet Türkoğlu Türk Milli Takım forması ile 300 maç oynayan ilk ve tek basketbolcu. [AA]

yazılı bir açıklama yapan türkoğlu, "1998'den bu yana aralıklı olarak görev aldığım türkiye a milli basketbol takımı'ndan, tüm sevenlerimin de göstereceği anlayışla yerimi genç arkadaşlarıma bırakmak amacıyla ayrılma kararı aldığımı belirtmek isterim" dedi.

35 yaşındaki basketbolcu, kendi ismini taşıyan basketbol ve spor okulları ile çocuklara ve gençlere örnek olacak sportif faaliyetlerle türk sporuna hizmet etmeye devam edeceğini belirtti.

türk milli takımı'nda en fazla oynayan isim olan hidayet, 2001 avrupa basketbol şampiyonası ve 2010 dünya basketbol şampiyonası'nda gümüş madalyayı boynuna takmıştı.

deneyimli basketbolcu, 2013'ün şubat ayında yasaklı madde kullandığı için nba yönetiminden 20 maç ceza aldı. bunun ardından kadrosunda yer aldığı türk milli takımı, avrupa basketbol şampiyonası'ndaki en kötü performansını sergiledi. beş maçta bir galibiyet alan ay yıldızlılar gruptan çıkamadı. 

hidayet türkoğlu nba kariyerine 2014 ocak ayından beri los angeles clippers'ta devam ediyor.

nba'deki türkiye doğumlu ilk basketbolcu unvanına sahip olan hidayet 2008'de, orlando magic'te oynarken ligin en çok gelişme gösteren oyuncusu seçildi. sonraki yıl ise takımının doğu konferansı'nı kazanmasında ve nba finallerine yükselmesinde büyük pay sahibi oldu.

efes pilsen'in altyapısından yetişen hidayet türkoğlu, sacramento kings ile başladığı nba kariyerinde san antonio spurs ve phoenix suns takımlarında da oynadı.

kaynak: al jazeera ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;