2014 Dünya Kupası

Hollanda zorlansa da kazandı

Dünya Kupası B Grubu ikinci maçında Hollanda, geriye düştüğü maçta Avustralya'yı 3-2 mağlup etti. Puanını altıya yükseltti ve liderliğini sürdürdü.

Konular: Spor
Van Persie, Dünya Kupası'ndaki gol sayısını üçe yükseltti.
Van Persie, Dünya Kupası'ndaki gol sayısını üçe yükseltti. [Fotoğraf: Reuters]

ikinci maçını da kazanan hollanda, altı puanla liderliğini sürdürdü. hollanda'da sarı kart gören robin van persie cezalı duruma düştü. golcü oyuncu, şili maçında sahada olamayacak.

avustralya'nın en önemli ismi olan tim cahill de sarı kart cezalısı bir başka isim oldu. cahill, takımının ispanya ile oynayacağı maçta forma giyemeyecek. 
 

54 gol

brezilya'nın ev sahipliği yaptığı dünya kupası'nda şu ana kadar oynanan 18 maçta 54 gol atıldı. 

porto alegre'de oynanan karşılaşmada hollanda, 20'da arjen robben'in golüyle öne geçti. yalnızca bir dakika sonra avustralya tim cahill ile çok şık bir gol buldu ve eşitliği yakaladı.

ilk yarı 1-1'lik eşitlikle tamamlandı.

avustralya 54'te jedinak'ın penaltı golüyle 2-1'lik üstünlüğü yakaladı. hollanda'nın bu gole yanıtı gecikmedi. robin van persie 58'de sert bir şutla skoru eşitledi. turnuvadaki gol sayısını üçe yükseltti.

hollanda'ya zorlandığı maçta galibiyeti getiren gol 68'de memphis'ten geldi.

gruptaki ilk maçında ispanya'yı 5-1 mağlup ederek dikkatleri üzerine çeken hollanda, bu galibiyetle puanını 6'ya yükseltti. avustralya ise ikinci maçı sonunda da puanla tanışamadı. 

hollanda'da galatasaraylı futbolcu wesley sneijder 90 dakika forma giyerken, fenerbahçeli dirk kuyt ise forma şansı bulamadı.

hollanda gruptaki son maçını 23 haziran'da şili ile oynayacak. avustralya da aynı gün ispanya karşısına çıkacak.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;