HSYK

HSYK'da ilk atamalar yapıldı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, HSYK Yasası'nın yürürlüğe girmesinin ardından kendisine verilen atama yetkisiyle ilk değişiklikleri gerçekleştirdi. 5 HSYK Genel Sekreter Yardımcısı ile Teftiş Kurulu Başkanı, 3 Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı ile Adalet Akademisi Başkanı ataması yapıldı.

Konular: Türkiye
HSYK üyeliği için Ekim ayında yapılacak seçim için hazırlıklar başladı. Gruplar kendi içinde seçimler için toplantı yapıyor. [AA]

hakimler ve savcılar yüksek kurulu (hsyk) yasası yürürlüğe girdi. yasayla öngörülen personel değişiklikleri hsyk genel sekreterliği ve teftiş kurulu’nda yapıldı.  

genel sekreter yardımcılığı’na 5 kişi atandı. bu isimlerden serdar mutta genel sekreterliğe de vekalet edecek. diğer genel sekreter yardımcılıklarına musa karcı, erdal demir, ibrahim paktaş ve mujgan karyağdı atandı.

genel sekreterlik için genel kurul, 10 gün içinde adaylarını belirleyecek ve hsyk başkanı, sonraki 3 gün içinde bu adaylar arasından genel sekreteri atayacak.

adalet bakanı bekir bozdağ teftiş kurulu başkanı ile 3 teftiş kurulu başkan yardımcısı’nı da değiştirdi. 

adalet akademisi başkanlığı'na da danıştay üyesi yılmaz akçil getirildi. bununla ilgili karar resmi gazete'nin mükerrer sayısında yayınlandı. yasa kapsamında adalet akademisi'ndeki diğer tüm personelin de ataması gerçekleşecek. bu personelle ilgili karar mercii de adalet bakanı bekir bozdağ.

görevi sona eren isimler

yasayla, genel sekreter muzaffer bayram, genel sekreter yardımcıları neslihan ekinci, engin durnagöl, bülent albayrak, havva bağlı gürgen ile teftiş kurulu başkanı selim yıldız, başkan yardımcıları ilhan önkal ve adem kartal'ın kurul'daki görevleri sona erdi.

adalet bakanlığı hsyk'nın diğer personeliyle ilgili çalışmaların sürdüğünü açıkladı. 

hem hsyk hem adalet akademisi'nde görevi sona eren personelin yeni görev yerleriyle ilgili çalışmalar da sürüyor. 

hsyk yasası ne getiriyor?

bu sabah yürürlüğe giren hsyk yasası ile hsyk'da teftiş kurulu başkanı ve yardımcıları, tetkik hâkimleri, hsyk müfettişleri ve tüm personel ile adalet akademisi'ndeki çalışanların görevine son veriliyor.

yasa bu kişilerin yeni görev yerleri ve bu kişilerin yerlerine kimin atanacağına ilişkin son kararı adalet bakanı'nın vermesini içeriyor. 

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;