PKK

İki aile gölgelikleri kaldırdı

Diyarbakır’da, çocuklarını PKK’dan isteyen ailelerden ikisi, oturma eylemi yaptıkları yerdeki gölgelikleri söktü, kalan aileler eyleme devam ediyor.

Konular: PKK, Türkiye, BDP, HDP

cuma günü akşam saatlerinde ailelerin diyarbakır büyükşehir belediyesi önünde eylem yaptıkları iki gölgelik, eylemi başlatan daha sonra bdp tarafından ikna edilen iki aile tarafından söküldü.

ailelerin belirttiğine göre zabıta ekipleri diğer ailelere de eylemin sona erdiğini ve belediye binası önünden gitmelerini söyledi.

ancak aileler eylemlerini sürdürüyor ve belediye önünden ayrılmayacaklarını söylüyorlar. zabıtalar ailelerin yakınında beklemeyi sürdürüyor.

kardeşi nurullah aksoy dağa çıkan adile aksoy; "eylemi başlatan iki aile çadırı söktü. 25 aile var burada, hatta sabah gelen aileleri tekrar eve göndermişler. çadırları selami eren kaldırmış, ben kurdum ben kaldıracağım, demiş. dün selami bey grup adına konuşmuş. 'eyleme ara veriyoruz' demiş. öyle bir şey yok ve bu durum hiç kimseye sorulmadı. ben kendisini tanımıyorum. bize bir açıklama yapılmadan bir yere gitmiyoruz. nasıl onlar tatmin olup gitmişlerse biz de tatmin olmadan bir yere ayrılmayacağız" diye konuştu.

bugün eyleme katılan, sedat dağlarer'in babası vahdettin dağlarer da çocuğunu isteyenlerden. dağlarer, "artık barış gelsin. çocuklarımız dağdan gelsin. çocuğumdan 2 nisan'dan beri haber alamıyorum. 72 milyon kişiye yalvarıyorum, bu çocuklar gelsin. bu insanlara yazıktır" dedi.

bdp'li diyarbakır büyükşehir belediyesi çalışanları da aileleri tek tek binaya alarak ikna etmeye çalışıyor.

diyarbakır'da, 19 mayıs'ta çocuklarının pkk tarafından kandırıldığı ya da kaçırıldığını belirten ailelerin büyükşehir belediyesi'nin önündeki bekleyişi devam ediyor. iki aile ile başlayan eylemde ailelerin sayısı 75'e ulaştı.

kaynak: al jazeera, cha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;