Bilim-Teknoloji

iPhone 6 Plus bükülüyor mu?

YouTube'da 25 milyon kişinin izlediği "iPhone 6 Plus bükme testi" Apple'ı zora soktu. Şirket, telefonları büküldüğü için sadece dokuz müşterisinin şikayetçi olduğunu açıkladı.

Konular: Bilim-Teknoloji
İnternete düşen görüntüler Apple'ı zora soktu.

apple, twitter'da 'bendgate' hashtag'iyle gündeme oturan bükme testinin ardından açıklama yaptı. youtube'da yayımlanan ve iki elle baskı uygulanan iphone plus 6'nın kırılacakmış gibi büküldüğü görüntülerin ardından açıklamada bulunan apple, 'iphone 6 ve iphone 6 plus'ın titiz bir test sürecinden geçtiğini ve apple'ın yüksek standartlarıyla uyumlu olduklarını' belirtti.

iphone 6'nın kullanıcılar tarafından büküldüğünü gösteren video ve fotoğrafların internette yayımlanmasının ardından resmi açıklama yapan apple, büküme vakalarının 'son derece nadir' olduğunu ifade etti. apple, telefonların abd dahil dokuz ülkede satışa sunulmasından bu yana geçen altı günde sadece dokuz kullanıcının bükülme şikayetiyle başvuruda bulunduğunu belirtti.

apple'dan yapılan açıklamada, 'iphone'ların güzel ve güçlü olmak için tasarlandıkları, iphone 6 ve iphone 6 plus'ın ekstra dirençlilik sağlayan anotlanmış alüminyum içerdikleri, aynı zamanda baskı noktalarının paslanmaz çelik ve titanyum ile güçlendirildikleri ve sektördeki en güçlü camı içerdikleri' ifade edildi. açıklamada, iki modelin de her türlü dirençlilik testinden geçtiği belirtilirken, yaşanan sorunlar için şirkete başvurulması gerektiği belirtildi.

ön siparişleri ilk 24 saat içinde 4 milyon talep alan, ilk üç günde ise 10 milyon satış rakamını geçen iphone 6 ve iphone 6 plus, bükülme tartışmasının yanı sıra ios 8.0.1 güncellemesini de geri çekmek zorunda kaldı. birçok kullanıcı, güncelleme nedeniyle telefonlarını kullanamadıklarını belirtmişti.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;