IŞİD

"Irak'ta 75 IŞİD mensubu öldürüldü"

Iraklı yetkililer, Selahaddin ve Anbar eyaletlerindeki operasyonlarda 75 IŞİD üyesinin öldürüldüğünü, ölenler arasında IŞİD'in lider kadrosunda yer alan kişilerin de bulunduğunu açıkladı.

Konular: IŞİD, Irak, Ortadoğu
Irak yetkilileri, Selahaddin ve Anbar eyaletlerinde havadan ve karadan düzenlenen operasyonlarda IŞİD'in 75 üyesi öldürüldüğünü açıkladı. [Fotoğraf: AFP / Arşiv]

irak savunma bakanlığı, selahaddin eyaletinin 70 kilometre kuzeyinde yer alan mishek köyü ile makhul dağları bölgesinde işid'e ait kamplara havadan düzenlenen operasyonda örgütün 7 kampının yok edildiğini, en az 30 mensubunun da öldürüldüğünü açıkladı. irak federal polis komutan general raid cevdet, işid'in en tehlikeli 3 yabancı uyruklu keskin nişancının selahaddin'in beyci kentinde öldürdüklerini bildirdi. irakiye tv'ye konuşan cevdet, beyci'de kalan birkaç işid noktasının vurulduğunu söyledi.

cevdet, polis özel tim unsurlarının işid'in tehlikeli 3 keskin nişancısını öldürdüğünü, farklı boyutta 18 adet bomba düzeneğini de etkisiz hale getirdiklerini kaydetti.

öte yandan ortak operasyonlar komutanları tarafından yayınlanan bildiride, anbar'ın felluce kentine bağlı germe kasabasında irak ordusu ve haşdu şabi birlikleri olarak tanınan gönüllü askerler güçleri tarafından yürütülen operasyonlara abd öncülüğündeki koalisyona bağlı uçakların da havadan destek verdiği belirtildi. operasyonda 17 işid'linin öldürüldüğü 1'nin yaralandığı, örgüte ait 3 bina ile doçka destekli bir aracın da yok edildiği kaydedildi.

anbar eyalet meclis başkan yardımcısı falih isavi, anbar'a bağlı halidiye bölgesinde işid'e ait 13 zırhlı araçtan oluşan bir konvoy irak hava kuvvetleri tarafından tespit edildikten sonra uçaklar tarafından vurularak yok edildiğini söyledi. isavi, konvoyda bulunan 25 işid mensubunun da öldürüldüğünü açıkladı.

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;