İşgalin ardından Irak

Irak'ta patlamalar: 25 ölü

30 Nisan’daki genel seçimlere hazırlanan Irak’ta cumartesi günü meydana gelen patlamalarda en az 25 kişi hayatını kaybetti.

Konular: Irak, Ortadoğu

ülkenin başkenti bağdat’ın güneyindeki dora semtinde bir günde beş bomba patladı. sabah eş zamanlı patlayan iki bomba 4 kişiyi, akşam saatlerinde patlayan üç bomba ise 5 kişiyi öldürdü. polis, 21 kişinin de yaralandığını açıkladı.

DOSYA: İŞGALİN ARDINDAN IRAK

 

bağdat’ın kuzeyindeki mişada köyünde bulunan bir kontrol noktasına yapılan intihar saldırısında ise 5 asker hayatını kaybederken, 8 asker de yaralandı.

termiye’de yol kenarına yerleştirilen bomba iki askerin ölümüne, 5 kişinin yaralanmasına neden oldu.

al jazeera bağdat bürosu bakuba, musul ve tikrit kentlerinde de patlamalar gerçekleştiğini açıkladı. bu kentlerdeki saldırılarda en az 9 kişi öldü, 14 kişi yaralandı.

saldırıları henüz üstlenen olmadı.

seçim güvenliği tehlikede

irak’ta şiddet 30 nisan’da yapılacak kritik genel seçimler öncesinde daha da artış gösterdi.

tüm siyasi partiler seçimlerin zamanında yapılması konusunda ısrarlı olsa da ülkedeki güvenlik sorununun seçimlere gölge düşürmesinden endişe ediliyor.

kaynak: al jazeera ve ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;