İran

İran Dışişleri: Uluslararası hukuka aykırı

İran Dışişleri, Riyad'ın Yemen'e askeri operasyonunun uluslararası hukuka ve egemenlik hakkına aykırı olduğunu söyledi; İranlı milletvekili Burucerdi, 'Ateş tüm bölgeye yayılacak' dedi.

Konular: Yemen, Ortadoğu
İran Yemen'deki Şii Husilere destek veriyor, Suudi Arabistan Tahran'ın müdahalesine karşı çıkıyor. [Fotoğraf: AA-Arşiv]

iran dışişleri bakanlığı, suudi arabistan’ın yemen’e yönelik hava operasyonunu “uluslararası hukuka ve ulusal egemenlik haklarına aykırı, tehlikeli bir hamle. saldırılar derhal durdurulmalı” açıklamasıyla kınadı.

iran dışişleri sözcüsü marziye efkam, "askeri müdahalenin durumu daha da karmaşıklaştıracağını, krizi bölgeye yayacağını ve yemen'deki iç farklılıkların barışçıl yolla çözülmesi fırsatının kaybedileceğini" söyledi.

iran dışişleri bakanı cevad zarif, yemen'e düzenlenen operasyonların derhal durdurulmasını istedi.

al jazeera’ye konuşan iranlı milletvekili alaaddin burucerdi de, “suudi arabistan’ın yemen’de yaktığı savaş ateşi tüm bölgeye yayılacak” dedi.

suudi arabistan ve bölge müttefikleri, tsi 23.00’de yemen'e yönelik askeri operasyon başlattı. operasyonda iran destekli şii husilerin denetimindeki başkent sana havadan bombalandı. müttefikler katar, bahreyn, birleşik arap emirlikleri, kuveyt, sudan, fas, pakistan, mısır ve ürdün’den oluşuyor.

kaynak: reuters, afp

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;