Kültür-Sanat

İran'a öpücük özrü

Bu sene Cannes Film Festivali'nde jüri üyesi olan İranlı aktris Leyla Hatemi, 83 yaşındaki festival başkanını yanağından öptüğü için özür diledi.

Konular: İran, Ortadoğu
Hatemi, 2012 yılında Yabancı Dilde En İyi Film Oscarını alan “Bir Ayrılık” filmiyle uluslararası ün kazanmıştı. [Fotoğraf: AFP/Getty]

iranlı aktris leyla hatemi, 83 yaşındaki festival başkanı gilles jacob’u yanağından öptüğü için özür diledi.

iranlı yetkilileri kızdıran hareketi hakkında yazılı açıklama yapan hatemi, “bazı insanların duygularını incittiğim için çok üzgünüm. el sıkışarak engel olmaya çalıştım ama sonuç alamadım. bu açıklamaları yaptığım için utanç duysam da, engel olamadığım bir durumu anlatmak için başka çarem yok. benim gözümde kendisi yaşlı bir dede.” dedi.

hatemi’nin öpüşme fotoğrafının yayımlanması üzerine iran kültür bakan yardımcısı hüseyin nuşabadi, “uluslararası organizasyonlara katılanlar, iranlıların namusunu ve itibarını temsil ediyor. iran kadınları hakkında kötü bir imaj oluşmamalı. festivaldeki uygunsuz durum bizim dini inançlarımızla uyuşmuyor” demişti.

bazı iranlı kadın öğrenciler de hatemi hakkında dava açılmasını ve iranlı aktrisin hapis ve kırbaçla cezalandırılmasını istemişti.

kaynak: afp

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;