IŞİD

IŞİD 23 Türkmen’i kurşuna dizdi

Irak’ın Selahaddin vilayetinde Tuzhurmatu ilçesine bağlı Biravcılı köyüne Irak Şam İslam Devletine bağlı silahlı bir grup baskın düzenledi. Baskında 23 Türkmen kurşuna dizilerek öldürüldü.

Konular: Ortadoğu, Irak
Türkmenler için Tuzhurmatu'da cenaze töreni düzenlendi. [Fotoğraf: DHA]

kerkük’ün güneyinde bulunan biravcılı köyüne girmek isteyen irak şam islam devleti (işid) üyeleri ile türkmenler arasında çıkan çatışma yaklaşık üç saat sürdü.  

görgü tanıklarının ifadelerine göre işid üyeleri 23 türkmen'i kurşuna dizerek öldürdü.

işid örgütü üyelerinin düzenlediği baskında ölen türkmenlerden üçü kadın. 

işid üyeleri saldırı sonrası bazı evleri de ateşe vererek köyden ayrıldı. silahlı grubun ayrılmasının ardından köyde yaşayanlar cenazelerini de alarak komşu ilçelere kaçtı.

saldırı sonrası 2 türkmen'in de işid üyeleri tarafından kaçırıldığı ifade edildi.

öldürülen 23 türkmen için tuzhurmatu'da cenaze töreni düzenlendi. 

kaynak: al jazeera / dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;