IŞİD

'IŞİD saldırısında ABD yardımı gelmedi'

Anadolu Ajansı'nın haberine göre ABD, Suriye’nin Cerablus bölgesinde Salı günü IŞİD saldırısına uğrayan TSK zırhlısı ile ÖSO’ya sözünü verdiği hava desteğini göndermedi.

[Fotoğraf: AA]

özgür suriye ordusu (öso), halep ilinin kuzeyinde türkiye sınırındaki cerablus’un batısında, bölgeyi işid'den arındırmak için tsk desteğiyle fırat kalkanı harekâtı'na devam ediyor. sekizinci gününe giren harekât sırasında pazartesi günü külliye köyüne giren öso güçleri ve geride güvenliklerini sağlamaya çalışan tsk zırhlıları, işid'in roketli saldırısına uğramış, saldırıda 3 asker yaralanmıştı.

anadolu ajansı'nın köydeki harekâta katılan öso kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, saat 19.00 sıralarında işid'lilerin ateşi başladı ve bir tankı roketle vurdular. işid mensupları eş zamanlı olarak öso güçlerini ağır makineli silahlarla farklı yönlerden ateş altına aldı. 

aa'ya göre bunun üzerine bölgedeki tsk irtibat subayları, incirlik üssü’nü kullanan ve halihazırda havada devriye gezen koalisyon güçlerinden acil destek istedi. ancak türkiye-abd arasındaki planlamaya göre söz konusu saatlerde amerikan tarafının vermek zorunda olduğu hava desteği gelmedi. habere göre incirlik'teki amerikalı yetkililer, halihazırda havada olan koalisyon jetlerini müttefik unsurlara yardıma göndermedi. çeşitli gerekçelerle yaklaşık 1 saat oyaladılar.

bunun üzerine tsk kendi savaş uçaklarını kaldırdı. türk jetleri hedefleri vurup karadaki unsurları rahatlattı.

amerikalıların komuta ettiği koalisyon unsurları ise türk savaş uçaklarından 3 saat sonra çatışma bölgesinde bombardıman yaptı.

aa'nın haberine göre olaylara tanıklık eden öso kaynağı, "harekât sırasında acil bir durumda amerikalıların havadan destek sözü vardı. ama bir türlü gelmediler. çatışmada yaralananlar oldu. büyük kayıplar verebilirdik. amerikalıların vermesi gereken destek de planın bir parçasıydı. yani yapmak zorundaydılar. ama bizi orada yolda bıraktılar. hava müdahalesi onların yüzünden gecikti. son anda türk uçakları yetişti" dedi.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;