IŞİD

IŞİD yardım çalışanını öldürdü

IŞİD, rehin aldığı Amerikalı insani yardım çalışanı Abdulrahman Kassig’i ve 12 Suriye askerini öldürdüğünü gösteren bir video yayınladı. ABD Başkanı Obama olayın 'katıksız bir vahşet' olduğunu söyledi.

Konular: IŞİD, Ortadoğu
'Cihatçı John', Peter Kassig'in kesilmiş başıyla videoda ABD'ye mesaj gönderdi. [Fotoğraf: Dailymotion]

yaklaşık 16 dakikalık bir video yayınlayan örgüt, kassig'in yanı sıra, 12 suriyeli savaş pilotunun da başını keserek öldürdü. olayı doğrulayan abd başkanı barack obama, kassig'in katledilmesini 'katıksız bir kötülük' olarak tanımladı. asya turu dönüşü uçağında yazılı bir açıklama yayınlayan obama, "abdulrahman dünyanın insanlık dışı olarak gördüğü bir örgüt tarafından aramızdan alınmıştır" ifadesini kullandı.

işid'in önceki videolarında olduğu gibi, görüntüde örgüt adına konuşan ‘cihatçı john’ lakaplı ingiliz vatandaşı, obama’ya mesaj gönderdi. suriyeli bir askerin kafasını kesmeden önce “obama, bu suriye askeri. sonrakiler senin askerlerin olacak” dedi.

videoda yabancı ülkelerden gelen işid üyeleri sırayla dizilip suriyeli askerlerin başlarını keserken de görülüyor. videonun sonunda kassig’in kesilmiş başıyla görünen 'cihatçı john', ingiliz aksanıyla abd’ye bir mesaj daha gönderip, "obama sana bir sözümüz var. sen dört yıl önce irak’tan çekildiğini söyledin. biz de sana o zaman 'yalancısın' demiştik. 'çekilseniz bile geri döneceksin' demiştik. daha fazla askerle döneceksiniz. ama irak’ta kıvılcım çakılmıştır. ateş daha da güçlenecek. yeni haçlı askerlerinin gelmesini bekliyoruz" dedi. 

işid’in ileri düzey prodüksiyonla dolaşıma soktuğu videdoda, örgütün cezayir, mısır ve libya gibi ülkelere yayıldığını iddia eden haritalar gösterildi. ayrıca işid lideri ebubekir el bağdadi’nin son ses kaydından bir bölüm de haritalar eşliğinde videoda yer aldı.

örgüt daha önce de 'cihatçı john' lakaplı maskeli militanın amerikalı gazeteciler james foley ve steven sotloff ile ingiliz yardım çalışanları david haines ve alan henning'in başını kestiği videoları yayınlamıştı. videolar abd ve ingiltere tarafından da doğrulanmıştı. 

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;