IŞİD

IŞİD'e karşı Rus uçağı

IŞİD'in elindeki Musul ve Tikrit'te operasyonlarını yoğunlaştıran Bağdat yönetiminin Rusya'dan sipariş ettiği Sukhoi tarzı savaş uçaklarının ilk teslimatı gerçekleşti.

Konular: Ortadoğu, Irak

irak güvenlik yetkilileri rus yapımı 10 adet sukhoi savaş uçağıının teslimatının bağdat'ta gerçekleştiğini doğruladı. ikinci el savaş uçakları ülkenin kuzeyi ve batısındaki birçok bölgeyi ele geçiren irak şam islam devleti'ne (işid) karşı kullanılacak. 

uçakların tesliminin irak ordusunun işid'e karşı gerçekleştirdiği operasyonlarda elini güçlendirmesi bekleniyor.

anadolu ajansı'na göre, irak parlamentosu savunma ve güvenlik komitesi üyesi abbas beyati, "bugün 10 adet sukhoi uçağı irak'a ulaştı, geri kalan kısmı da en yakın zamanda elimizde olacak" dedi.

beyati, gelişmiş teknolojiye sahip uçaklarla irak'ın hava gücünde kayda değer bir ilerleme sağlanacağını söyledi.

beyati, satın alınan uçakların musul'daki savaşta ve irak şam islam devleti (işid) örgütünün çöldeki askeri kamplarını hedef almada kullanılacağını kaydetti.

irak’ta uzun süredir devam eden kaos, işid’in 10 haziran salı günü ülkenin ikinci büyük kenti musul’u ele geçirmesi ve diğer bölgelere ilerlemesi sonrasında daha da şiddetlendi.

işid’in bölgeye düzenlediği saldırının ardından irak ordusunun askerleri bölgeden çekilmişti.

işid, suriye’de mumbuc, petrol bölgesi rakka ve irak sınırına yakın deyr ez-zor kentlerini elinde tutuyor. irak’ta ise anbar eyaletindeki felluce ve ramadi’yi büyük oranda kontrolü altına alan örgüt, son olarak musul, tikrit ve ürdün sınırına yakın bölgeleri de alarak suriye ve irak’ta sünni nüfusun yaşadığı geniş bir alana oturdu. 

kaynak: al jazeera, afp ve aa

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;