Euro Bölgesi borç krizi

İspanya'da genel grev olaylı geçti

Hükümetin çalışma reformunun protesto edildiği eylem sırasında polisle göstericiler arasında çatışma çıktı.

Konular: Avrupa

Haberin Öne Çıkanları

Çatışma çıktı

Polis müdahale etti

'2010'da katılım daha fazlaydı'

Barcelona'daki eylemler sırasında polisle göstericiler arasında çatışma çıktı
Barcelona'daki eylemler sırasında polisle göstericiler arasında çatışma çıktı [Reuters]

ispanya'da perşembe günkü genel grev sırasında çıkan olaylarda 174 kişi gözaltına alındı. ispanya içişleri bakanlığı, olaylar sırasında 58'i polis 104 kişinin de yaralandığını duyurdu. 

özellikle barcelona'da polisle göstericiler arasındaki çatışmalarda çok sayıda dükkan zarar gördü. polis göstericilere karşı plastik mermi kullandı. 
 
genel grev nedeniyle ispanya'da fabrikalar ve limanlar kapanırken, başkent madrid'in puerta del sol meydanı'ndaki gösterilere on binlerce kişi katıldı. 
 
hükümet yetkilileri ise 2010 yılında dönemin sosyalist parti iktidarına karşı gidilen genel grevde daha fazla olay çıktığını ve o dönem greve katılımın çok daha yüksek olduğunu söyledi. 
 
ispanya'da yaklaşık 100 gündür iktidarda olan muhafazakar halkçı parti hükümeti, genel grevin temel nedeni olan çalışma reformunun 'zorunlu' olduğunu savunuyor. başbakan mariano rajoy, göreve geldikten sonra ülkede yüzde 23 oranındaki işsizliği azaltma sözü vermişti. hükümet çalışma reformu kapsamında şirketlerin işe eleman alımlarını ve işten eleman çıkarmalarını kolaylaştırmak istiyor. 
 
kaynak: al jazeera ve ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;