Türkiye

‘İsrail Erdoğan’ın siyasi gıdasıdır’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, cumhurbaşkanı adayı Erdoğan’ı ‘Gazze üzerinden sömürü yapmakla’ suçladı.

Konular: Türkiye
Bayramlaşma merasiminde konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli'nin hedefinde cumhurbaşkanı adayı Erdoğan vardı. [Fotoğraf: Zeki Öztürk / Al Jazeera Türk]

parti üyeleriyle bayramlaşma merasiminde konuşan milliyetçi hareket partisi lideri devlet bahçeli, cumhrubaşkanı adayı başbakan tayyip erdoğan'ın gazze'de olanları kendi emelleri için kullandığını iddia etti.

bahçeli, "israil erdoğan'ın siyasi gıdasıdır. israil filistinlileri bombaladıkça erdoğan içten içe memnun olmakta, meydanlarda hançeresi yırtılırcasına bağırıp çağırma konusunda altın fırsat yakalamaktadır. ama filistin davasına en küçük bir katkısı olmamıştır. israil’e gece bekçiliği yapan bu adamın gazze sömürüsü yapması her şeyden önce günahtır, ayıptır, alçaklıktır" dedi.

ayrıca erdoğan'ın oğlu burak erdoğan'ın da deniz ticaretiyle israil'den para kazandığını iddia eden bahçeli, tayyip erdoğan'ı da amerikan yahudi kongresi'nin kendisine 2004 yılında verdiği yahudi cesaret madalyası'nı iade etmeye çağırdı.

bahçeli, "erdoğan burada konuşurken israil orada kan akıtmaktadır. gazze'de ölen her bebeğin kanından erdoğan sorumludur o halde. kassam tugayları'na gönüllü olarak yazılsın, hiç olmazsa söz ve eylemleri arasında tutarlılık olur, hiç değilse türkiye bir beladan kurtulur" şeklinde konuştu.

musevilere yönelik yapılan kışkırtmalar için bahçeli, "nefret dolu konuşmalarından sonra durumu kurtarmaya çalışması boşadır, musevi vatandaşlarımız erdoğan sebebiyle açık hedef olmuştur" diyerek erdoğan'ı suçladı.

'erdoğan, dökülen türkmen kanından rahatsız değil'

bahçeli'nin diğer bir eleştirisi erdoğan'ın irak'taki türkmenleri unutmasına yönelikti:

"aday erdoğan, dökülen türkmen kanından rahatsız değildir. çünkü türk ve türkmen hasmıdır, muhalifidir. türkmeneli'ndeki katliama dikkat çektik ancak erdoğan, irak türkmenleri yokmuş gibi tutum takınmıştır. myanmar demiş, kerkük diyememiştir, mısır, suriye, filistin için ağlamış, telafer tuzhhurmatu'yu ağzına almamıştır. gazze'yi milli mesele gören erdoğan, kerkük'ü ne yüzle peşmergeye, musul'u işid'e peşkeş çekmiştir?
çabalarımız sonucu cılız da olsa sözde yaptıklarını anlatmıştır. türkmen katliamını dile getirmenin onları tehdit ettiğini söylüyor. aday olan ama adam olamayan şahıs bizim türkmen kardeşlerimizle ne işimiz olduğunu sormuş."

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;