İsrail - Filistin sorunu

İsrail güçleri Filistinli genci öldürdü

Kudüs’teki bir protestoya müdahale eden İsrail güçleri 20 yaşındaki Filistinli Visam Cemal’i öldürdü.

Kudüs'teki Şuafat Mülteci Kampı'na giden İsrail güçleri, protestoculara ateşli silahlarla müdahale etti. [Fotoğraf: AFP]

israil askerleri bir saldırıya karışan filistinli bir kişinin kudüs’te, şuafat mülteci kampı’ndaki evine gitti. polis sözcüsü luba samri’nin ifadelerine göre askerler bölgede protestoyla karşılaştı. taş atan göstericilere ateşli silahlarla müdahale eden israil güçleri, 20 yaşındaki visam cemal’i öldürdü.

batı şeria’daki ramallah hastanesi’nin yöneticisi ahmed bitevi, cemal’in göğsünden vurulmuş halde hastaneye getirildiğini aktardı.

olay, aşırıcı yahudilerin ve israil güçlerinin mescid-i aksa’ya yönelik ihlâller yüzünden başlayan ve artan gerginlik sırasında meydana gelen saldırıların sonuncusu. cumartesi gününden bu yana meydana gelen saldırılarda 1600’den fazla filistinli yaralandı.

batı şeria’nın kuzeyindeki tulkerm kentinde israil güvenlik güçleriyle filistinliler arasında çıkan çatışmalarda pazar günü yaralanan 19 yaşındaki huzeyfe ebu selman, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

yine pazartesi günü 13 yaşındaki abdurrahman abdullah israil güçleri tarafından öldürülmüş, çarşamba günü de iki filistinli de israil güvenlik güçlerinin müdahalesinde ağır yaralanmıştı. 

geçtiğimiz haftadan bu yana ölen filistinlilerin sayısı 7, israillilerin sayısı 4.

israil başbakanı binyamin netanyahu, ülkesinin çoğunlukla organize olmayan bir “terör dalgasıyla” karşı karşıya olduğunu savunmuş ve şiddeti körükleyenlere karşı harekete geçeceklerini duyurmuştu. netanyahu çarşamba günü de kabine üyelerinin mescid-i aksa’yı ziyaret etmesini yasaklamıştı.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;