Hava Durumu

İstanbul’da kar yağışı

İstanbul’da özellikle yüksek kesimlerde kar yağışı aralıklarla devam ediyor. Sıcaklıklar daha da düşecek ve rüzgârın hızı saatte 70 ve 90 kilometre arasında değişecek. THY bugün yapacağı bazı seferlerini iptal etti.

Konular: Hava Durumu, Türkiye
[Fotoğraf: AA-Arşiv]

istanbul’da avrupa yakası'nda özellikle hadımköy, büyükçekmece, beylikdüzü, bağcılar, taksim ve maslak'ta, anadolu yakası'nda da sancaktepe ve sultanbeyli civarında karla karışık yağmur ve kar yağışı gece boyunca devam etti..

yağış, anadolu yakası'nda ayrıca çamlıca, küçük çamlıca, ümraniye, dudullu, çekmeköy ve sancaktepe civarında aralıklarla etkili oluyor.

çamlıca'da da kar yağışı nedeniyle araçların üstü, evlerin çatıları ve ağaçlar beyaza büründü. 

karla mücadele

karla mücadele ekipleri buzlanma ve trafik aksaklığı yaşanmaması için tedbir aldı.  istanbul büyükşehir belediyesi'ne (ibb) ait kar küreme araçları, belirlenen noktalara konuşlandırıldı. 

ibb'den yapılan yazılı açıklamaya göre kötü hava koşullarına karşı 1028 araç ve iş makinesi, 4 bin 815 personel görevlendirildi. 209 bin ton tuz, bin 385 ton solüsyon yol açma çalışmaları için hazır bekletiliyor.

açıklamada ayrıca kar yağışı ve fırtınanın özellikle gece yarısından sonra etkili olacağı, salı günü hava sıcaklığının hissedilir derecede azalacağı belirtildi. açıklamaya göre sabah ilk saatlerden itibaren rüzgâr saatte 70-90 arası kilometre hıza ulaşacak. yağış, karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. 

thy'den sefer iptalleri

türk hava yolları bugün gerçekleştireceği bazı iç ve dış hat seferlerini meteorolojik beklenti ve olası kapasite azaltılması nedeniyle iptal etti. 

thy'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, saat 06.55 istanbul-konya, 08.55 konya-istanbul, 07.30 istanbul-budapeşte, 09.25 budapeşte-istanbul, 10.00 istanbul-ankara, 11.50 ankara-istanbul, 11.00 istanbul-ankara, 13.00 ankara-istanbul seferlerinin yapılmayacağı aktarıldı. 

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;