Türkiye

İstanbul'da şiddetli yağış

İstanbul'da etkili olan yağış nedeniyle Atatürk Havaalanı'nda uçaklar bir saat kalkış yapamadı. Kent trafiği bazı noktalarda durma noktasına geldi. İzmir'de sele kapılan bir kişi hayatını kaybetti.

Konular: Türkiye

istanbul'da meteorolojinin uyarıda bulunduğu yağış, akşam saatlerinde etkili oldu.

atatürk havalimanı üzerinde etkili olan "elektrik yüklü bulut" nedeniyle 16.00'dan itibaren bir saatlik sürede uçuşlar askıya alındı.

bu esnada havalimanına inmeye hazırlanan 10 uçak, esenboğa, antalya ve adnan menderes havalimanlarına zorunlu iniş yaptı.

daha sonra, atatürk ve sabiha gökçen havalimanlarındaki uçuşlar kontrollü bir şekilde gerçekleştirilmeye başladı.

thy, iç hatlarda esenboğa, antalya ve adnan menderes havalimanları dışındaki 64 seferini karşılıklı iptal etti.

istanbul'da kent trafiği bazı noktalarda durma noktasına geldi.

bakanın uçağı zorunlu iniş yaptı

sağlık bakanı mehmet müezzinoğlu'nun uçağı çanakkale programı için istanbul’dan saat 15 .25’ te havalandıktan bir süre sonra kötü hava koşuları nedeniyle çorlu havaalanı’na zorunlu iniş yaptı.

bakanın çanakkale programı iptal edildi.

izmir'de bir ölü

izmir'in konak ilçesine bağlı boğaziçi semtinde kaza yapan bir araca yardım etmek isteyen üç gençten 16 yaşındaki ümit özcan, sel suyuna kapılıp yardım etmek istediği aracın altına sıkıştı.

16 yaşındaki genç kurtarılamayınca boğularak hayatını kaybetti.

aynı yerde sele kapılarak boğulma tehlikesi geçiren baba ile oğlu da çevredekiler tarafından kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.

çanakkale'de sağanak

çanakkale’de de sağanak yağış etkili oldu. yağış sırasında rüzgarın da kuvvetli esmesi beraberinde bazı olumsuzlukları getirdi. çanakkale kent merkezinde herhangi bir su baskını olmadı. çanakkale-istanbul yolunun gelibolu ilçesine bağlı bolayır mevkiinde yağmur suyu birikintisi nedeniyle trafik yaklaşık 20 dakika boyunca durdu.

jandarma'nın önlem aldığı yolda görevlilerin yaptığı çalışmanın ardından trafik yeniden akmaya başladı. gelibolu ilçesine bağlı yeniköy'de bazı evleri su bastı. evlerde mahsur kalan vatandaşlar görevlilerce kurtarıldı.

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;