Hava Durumu

İstanbul'da yağış ve hortum uyarısı

İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi’nde perşembe günü kuvvetli yağış, fırtına ve hortum bekleniyor. Akdeniz’in batısı da günü yağışlı geçirecek.

Konular: Hava Durumu, Türkiye
İstanbul'da hafta sonu yağan yağış barajlarda 10 günlük su bırakmıştı. [Fotoğraf: AA]

meteoroloji genel müdürlüğü, marmara bölgesi için kuvvetli yağış, fırtına ve hortum uyarısı yaptı.

perşembe günü sabah 06:00 sıralarında başlayıp, saat 18:00’e kadar sürmesi beklenen yağışlı hava özellikle istanbul, çanakkale, balıkesir, bursa, yalova, tekirdağ, edirne’nin güneyi ve bilecik’in batısında etkili olacak.

meteoroloji vatandaşları, hortum, lokal dolu, sel, su baskını, yıldırım gibi olumsuz şartlara karşı uyardı. kısa ama etkili yağışlar 7-15 dakikalık aralıklarla sürecek.

akom alarmda

meteoroloji’nin uyarısı afet koordinasyon merkezi’ni (akom) alarma geçirdi.

akom'dan yapılan yazılı açıklamaya göre yağışla birlikte yollarda göllenme, kod seviyesinin altında kalan ev ve iş yerlerinde su baskınları, deniz seferlerinin aksaması, hortum sebebiyle çatı ve tabelaların uçması tehlikesi var. 

tüm gün istanbul büyükşehir belediyesi ekipleri, itfaiye, akom, iski, atık müdürlüğü ekipleri de kritik noktalarda hazır bekletilecek.

batı akdeniz’de yağış

meteoroloji ayrıca, batı akdeniz'de öğle saatlerinden başlayacak yağışların, antalya'nın batı kesimleri ile isparta ve burdur çevrelerinde etkili olacağını bildirdi.

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;