İsveç

İsveç'te Türkiyeli iki bakan

İsveç'te yeni hükümet 21 üyeli yeni kabineyi açıkladı. Sosyal Demokrat Parti ile Yeşiller Partisi'nin kurduğu azınlık hükümetinde iki de Türkiye doğumlu bakan var.

Konular: Avrupa, İsveç
Yeni İsveç kabinesi, Kral Carl XVI Gustaf ve Prenses Victoria ile hatıra pozu çektirdi. [Fotoğraf: Reuters]

isveç’te 14 eylül'deki seçimde birinci parti olan sosyal demokrat parti'nin lideri stefan löfven, yeşiller ve çevre partisi ile azınlık hükümeti kurdu. 21 üyeli kabinede yeşiller ve çevre partisi'ne beş bakanlık verildi. yeşiller partisi'nden mehmet kaplan, şehircilik ve iskân bakanı; sosyal demokratlar'dan ibrahim baylan da enerji bakanı oldu.

yeni hükümeti açıklamak üzere parlamentoda düzenlenen programda, yaklaşık bir saat hükümetin programını okuyan löfven, daha sonra kabine üyelerini açıkladı, ardından yeni kabine üyeleriyle basın toplantısı düzenledi.

biri mardinli, diğeri gaziantepli

yeşiller ve çevre partisi'nden iki dönem milletvekilliği yapan kaplan, bu dönem partisinin stockholm belediye başkanlığı için yarışmış ancak kazanamamıştı. 1971’de gaziantep’te doğan mehmet kaplan, 2010 yılında gazze'ye giden yardım filosuna da katılmış, israil'de tutuklanarak serbest bırakılmıştı.

süryani kökenli enerji bakanı ibrahim baylan ise mardin doğumlu. 42 yaşındaki baylan, sosyal demokrat parti üyesi. 2009-2011 arası partinin genel sekreterliğini yapan baylan, 2004-2006 yılları arasında da eğitim bakanı olarak görev aldı.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;