Çözüm süreci

"İzleme Heyeti'nde 5 isim üzerinde uzlaşıldı"

Al Jazeera'ye konuşan HDP kaynakları Kadir İnanır, Deniz Ülke Arıboğan, Avni Özgürel, Öztürk Türkdoğan ve Ahmet Taşgetiren'in 'İzleme Heyeti'nde yer alacağını söyledi. Başbakan Yardımcısı Akdoğan, "Biz açıklama yapmadan hiçbir şeye itibar etmeyin" derken, son sözü Başbakan Davutoğlu'nun söyleyeceği öğrenildi.

hdp kaynaklarından alınan bilgiye göre çözüm süreci kapsamında kurulacak olan 'izleme heyeti'nde yer alacak isimlerden 5'i üzerinde uzlaşma sağlandı. sanatçı kadir inanır, akademisyen deniz ülke arıboğan, insan hakları derneği genel başkanı öztürk türdoğan ve gazeteciler avni özgürel ile ahmet taşgetiren'in heyette yer alması bekleniyor. ancak al jazeera'nin ulaştığı hükümet kaynakları bu isimlerle ilgili görüşmelerin sürdüğünü, isimlerin değişebileceğini ve son sözü önümüzdeki hafta başbakan davutoğlu'nun söyleyeceğini belirtti. 

akdoğan doğrulamadı

başbakan yardımcısı akdoğan da "biz açıklama yapmadan hiçbir şeye itibar etmeyin" açıklamasında bulundu.

al jazeera'nin ulaştığı öztürk türkdoğan kendisine bu yönde bir bilgi ulaşmadığını söyledi. kadir inanır'a da herhangi bir bilgi gitmediği öğrenildi.

mesaj görüntülü değil yazılı olacak

pkk'nın hapisteki lideri abdullah öcalan'la bugün imralı'da görüşen 5 kişilik heyet ise, öcalan'ın nevruz'da okunacak mesajını teslim aldı. 

4 saat süren görüşmenin ardından öcalan'ın heyete ilettiği mesaj cumartesi günü diyarbakır'daki nevruz kutlamalarında okunacak. 

iki sayfa olduğu öğrenilen mesaj görüntülü değil yazılı olacak, mesajı hdp grup başkanvekili pervin buldan ile hdp istanbul milletvekili sırrı süreyya önder okuyacak. 

öcalan'ı ziyaret eden heyette halkların demokrasi partisi grup başkanvekilleri idris baluken, pervin buldan, istanbul milletvekili sırrı süreyya önder ile hatip dicle ve ceylan bağrıyanık bulunuyordu.

öcalan'dan daha güçlü mesaj beklentisi

hükümet kaynakları öcalan’ın mesajında daha önce yaptığı “pkk’nın silah bırakma kararı almak üzere kongre toplaması” çağrısına ilişkin bir takvim vermesini bekliyor. bunun bir “onama” anlamına geleceğini belirten hdp yetkilileri ise dolmabahçe açıklamasının ardından yapılan görüşmelerde henüz beklenen adımları atılmadığını, bu sebeple “öcalan’ın kongre için net bir tarih vererek dolmabahçe’deki niyet beyanını onamak anlamına gelen net bir tarih vermeyeceğini” belirtiyor. alınan bilgilere göre öcalan, silah bırakma ile ilgili niyet beyanını güçlendirecek bir açıklama yapacak.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;