2014 Yerel seçim

'Kadın adaylarımızla sürpriz yapacağız'

HDP İstanbul Büyükşehir adayı Sırrı Süreyya Önder Büyükada'daydı. Adalar ilçesinde tüm adaylarının kadın olduğunu hatırlattı, "Fazla dillendirmedik ama en güçlü olduğumuz yer. Sürpriz yapacağız" dedi.

HDP'nin Adalar İlçesi'nde belediye başkanı dahil tüm adayları kadın. [Burhan Ekinci/Al Jazeera]

halkların demokratik partisi (hdp) istanbul büyükşehir belediyesi eş başkan adayı sırrı süreyya önder, seçim çalışmaları kapsamında büyükada’daydı.

adalar'daki seçim çalışmalarıyla ilgili al jazeera muhabiri burhan ekinci’ye değerlendirmelerde bulunan önder, belediye başkanının yanı sıra meclis üye adaylarının tümünün de kadın olduğunu hatırlattı. hdp’li önder “çok fazla dillendirmedik ama adalar’da kadın adaylarımızla 30 mart’ta sürpriz yapabiliriz. en güçlü olduğumuz yerlerden biri. kaybetsek bile çok az fark olur” diye konuştu.

“ilk zafer adalar’dan”

kabataş’tan büyükada’ya hdp adalar belediyesi başkan adayı kayuş çalıkman gavrilov ile birlikte geçen önder’i partililer iskelede karşıladı. büyükada saat meydanı’nda seçmenlere kısa bir konuşma yapan sırrı süreyya önder, adalar’da seçimi kazandıkları gözüyle baktıklarını söyledi ve “biz bunu bütün halkların bir araya geldiği an anlamış olduk. bu durumda olan 5 ilçemiz daha var. sistem bunları görünce bakanlarıyla o bölgelere hücum etti. o yüzden biz adalar'ı kaçırdık onlardan. halbuki adalar alacağımız ilk zafer işaretinin olacağı yerdir” dedi.

“tatava yapma bas geç” tartışması

önder’in gündeminde son günlerde chp’lilerin adaylığıyla ilgili dile getirdikleri spekülasyonlar da vardı:

“ben hiçbir insan için mal ifadesini kullanmam. ama bunu, chp’liler kendi adayları (mustafa sarıgül) için kullanıyorlar. diyorlar ki ‘tatava yapma bas geç.’ tatavanın ne anlama geldiğini ada halkı çok iyi biliyor. keşke o tatava kelimesini kullanırken halkların kendi dilini geliştirmesi için çaba içerisinde olsalardı. bu 'tatava bas geç’in anlamı ‘alemlerde sırrı’ya verdim’ dersin. bu chp tarafından son zamanlarda süratle yaygınlaştırılmaya çalışılıyor. matah bir şeymiş gibi. doğrusu biz çok mutlu oluyoruz. bunun tercümesi şu, 'bizim adayımız bir dalga değil. hdp’nin adayları çok daha kalibrelidirler bizimkinden.' bizim bütçe yetersizliğinden ulaşamadığımız kesimlerde bizim adaylara durmadan diyorlar ki, ‘gözümüzü kapatıp vurduk. ama ortamlarda hdp’ye verdik, deyin’ diyorlar.”

"ellerinden gelse ülkeyi de kapatırlar”

hdp adayı, twitter’in kapatılması konusunda da hükümete yüklendi ve “twitter’ı kapattılar, ellerinden gelse bütün interneti kapatacaklar. daha da ellerinden gelse ülkeyi kapatacaklar” dedi.

faytoncularla sohbet

konuşmaların ardından önder esnafı tek tek ziyaret etti, ardından da hdp seçim irtibat bürosu’na geçti. burada tek tek partili seçmenlerle hatıra fotoğrafı çekti. önder, faytoncularla bir araya geldi. çay içip sohbet etti, dertlerini dinledi. önder, chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu’nun mitingi için meydanda hazırlık çalışması yapan chp’liler ile akp seçim irtibat bürosu’nu da ziyaret etti.

kaynak: al jazeera

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;