Kanada

Kanada'da 24 bin hektar orman yandı

Kanada'nın British Colombia eyaletinde hafta içinde başlayan orman yangınları devam ediyor. Beş farklı alanda çıkan yangında 24 bin hektar orman kül oldu.

Konular: Amerika
Halen 240 itfaiyeci, 11 helikopter, 8 hava tankeri ve 23 adet ağır iş makinesi 24 saat aralıksız söndürme çalışması sürdürüyor. [Fotoğraf-Reuters]

prince george kentinin yaklaşık 70 kilometre güneybatısındaki little bobtail gölü civarındaki yangın, rüzgârın da etkisiyle büyüdü. yangında 8 bin hektardan fazla ormanlık alan yandı. bölgede beş farklı alanda çıkan yangınlarda 24 bin hektar ormanlık alan kül oldu.

bölgede artan yangınlar üzerine yakın evlerde yaşayan 80 kişi evlerinden tahliye edildi.

british colombia orman yangınları kontrol merkezi'nden yapılan açıklamada, yangının bölgeye yakın 700 eve yaklaşmaması için çaba harcandığı kaydedildi. yangınlar sonrası bölgeye sevkedilen ekipler de takviye edildi.

prince george yangın merkezi sözcüsü jill kelsh, halen 240 itfaiyeci, 11 helikopter, 8 hava tankeri ve 23 adet ağır iş makinesinin 24 saat aralıksız söndürme çalışmasını sürdürdüğünü açıkladı.

kanada kraliyet atlı polisi rcmp'den yapılan açıklamada, little bobtail gölü bölgesinde çarşamba günü başlayan yangının insan kaynaklı olduğu duyuruldu.

rcmp yetkilileri, eyalet orman ve doğal kaynaklar bakanlığı ekipleri ile yangınla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

kaynak: reuters ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;