Enerji

Karapınar YEKA'ya en düşük teklif Kalyon-Hanwha Grubu'ndan

Türkiye'nin en büyük güneş enerjisi santralinin kurulacağı Karapınar Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanı ihalesinde en iyi teklifi kilovatsaat başına en düşük teklifi 6,99 dolar/cent ile Kalyon - Hanwha Grubu verdi.

Konular: Türkiye, Enerji, Ekonomi
[Fotoğraf: AA]

enerji ve tabii kaynaklar bakanlığı tarafından düzenlenen ihaleye, limak-cmec-hareon solar ortak girişim grubu, kalyon-hanwha grubu, çalık enerji-solargiga ortak girişim grubu ve akc güneş ortak girişim grubu katıldı.

kilovatsaat başı tavan fiyatın 8 dolar/cent olarak belirlendiği ihalede, limak-cmec-hareon solar ortak girişim grubu'nun kapalı zarfla ilk teklifi kilovatsaat başına 8 dolar/cent, kalyon-hanwha grubu'nun 7,95 dolar/cent oldu.

çalık enerji-solargiga ortak girişim grubu'nun ilk teklifi kilovatsaat başına 7,99 dolar/cent olurken, akc güneş ortak girişim grubu kilovatsaat başına 7,98 dolar/cent teklif verdi.

ihalenin ilk açık eksiltme turunda limak-cmec-hareon solar ortak girişim grubu kilovatsaat başına 7,94 dolar/cent teklif etti. bu turda çalık enerji-solargiga ortak girişim grubu kilovatsaat başına 7,93 dolar/cent teklif verirken, akc güneş ortak girişim grubu'nun teklifi kilovatsaat başına 7,92 oldu. açık eksiltmenin ilk turunda kalyon-hanwha grubu kilovatsaat başına 7,90 dolar/cent teklif verdi.

açık eksiltmenin ikinci turunda limak-cmec-hareon solar ortak girişim grubu kilovatsaat başına 7,90 dolar/cent, çalık enerji-solargiga ortak girişim grubu kilovatsaat başına 7,89 dolar/cent, akc güneş ortak girişim grubu kilovatsaat başına 7,88 dolar/cent ve kalyon- hanwha grubu kilovatsaat başına 7,87 dolar/cent teklif etti.

limak-cmec-hareon solar ortak girişim grubu açık eksiltmenin beşinci turu başlamadan önce, çalık enerji-solargiga ortak girişim grubu ise altıncı tur başlamadan önce ihaleden çekildi.

açık eksiltmenin on dokuzuncu turunda akc güneş ortak girişim grubu'nun çekilmesinin ardından, kilovatsaat başına 6,99 dolar/cent ile en düşük teklifi kalyon-hanwha grubu verdi.

açık eksiltme usûlünün on sekizinci turunda akc güneş ortak girişim grubu kilovatsaat başına 7,05 dolar/cent teklif vermişti.

ihaleyi kazanan firmanın kuracağı bin megavatlık santralden üretilen elektrik enerjisi 15 yıl boyunca teklif verilen alım garantisi fiyatı üzerinden değerlendirilecek. santral kapsamında kurulacak ar-ge merkezinde 100 daimi teknik personel çalışacak, ekipman üretim fabrikasının kurulmasından sonraki 36 ay içinde santralden elektrik üretimi başlayacak.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;