2014 Yerel seçim

'Kayıtlar neden montaj değil?'

Antalya mitinginde konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, internette paylaşılan ses kayıtların gerçek olduğunu savundu, gerekçelerini 6 madde ile sıraladı.

Kılıçdaroğlu "CHP iktidarında mazot 1 buçuk lira olacak" dedi. [Al Jazeera - İrfan Bozan]

chp'nin ak parti ile çekiştiği antalya'da düzenlenen mitingde halka seslenen kemal kılıçdaroğlu, yine yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu hatırlattı. kılıçdaroğlu, yolsuzluğun boyutunun 85 milyar euro yani 247 milyar lira olduğunu ileri sürdü, "bu parayı alacağım, halka vereceğim" dedi.

kılıçdaroğlu iktidara gelmeleri halinde vaatlerini bu parayla yerine getireceklerini söyledi. chp lideri, "mazot 1 buçuk lira olacak... çiftçiye elektriği kdv'siz vereceğiz" dedi.

iktidara gelmeleri halinde siyasetçilerin değil, vatandaşların zenginleşeceğini söyleyen kılıçdaroğlu, bu iktidarın aksine eleştiriye de açık olacakları sözünü verdi. "devlet halka hesap verecek" dedi.

kılıçdaroğlu chp iktidarında özgür ve bağımsız medyanın olacağını da savundu.

'ses kayıtları neden montaj değil?'

internette paylaşılan ses kayıtlarına da değinen kılıçdaroğlu, "(başbakan recep tayyip erdoğan) bunlara montaj diyor. niye değil açıklayacağım" dedi. kılıçdaroğlu gerekçelerini 6 maddede sıraladı:

  • montajsa telekomünikasyon iletişim başkanlığı kayıtlarını açıkla. 76 milyon insanın telefonu burada kaydediliyor. açıkladı mı? niye açıklamıyor?
  • montajsa yollarsın abd’deki uzman firmalara inceletirsin... raporunu gönderin, dersin. niye göndermiyor?
  • 18 nisan 2013. mit, başbakan'ın önüne 3 sayfalık bir rapor koyuyor: 'reza zarrab diye biri var, devletin sırlarını satın alıyor. 4 bakanı satın almış. bu ilişki ortaya çıkarsa hükümet yara alır.' başçalan bir şey yaptı mı? en azından uyarı yapması gerekirdi bakanlara. neden uyarmıyor? e, o da çalıyor, bakanları da çalıyor. balık baştan kokar.
  • kriptolu telefonları da dinlemişler, dedi. demek ki doğru olduğunu biliyor. kendi itirafı.
  • bakan (başbakan yardımcısı beşir atalay) açıklama yaptı, ses kayıtlarını sızdıranları tespit ettik, dedi. demek ki doğru.
  • dört bakandan biri çıktı dedi ki (eski çevre ve şehircilik bakanı erdoğan bayraktar) 'yolsuzluksa sen talimat verdin, sen istifa et' dedi. bu da mı montajdı?

karaman mitingi

pazar günü antalya'dan önce karaman'da miting düzenleyen kılıçdaroğlu burada da 17 aralık tarihli yolsuzluk ve rüşvet operasyonunuyla ilgili konuştu. kılıçdaroğlu operasyonda 'ülkenin soyulduğunun' ortaya çıktığını savundu. karamanlı seçmenlere, dürüstlükten yana oy kullanmaları çağrısı yaptı:

"diyorlar ki, 17 aralık'ta darbe yapıldı. güya hükümete darbe yapılmış. karamanlı yurttaşlarımın vicdanına sesleniyorum: dünyada hangi başbakanın oğlunun evinde 1 milyar dolar nakit para olur? adalet ve kalkınma partisi'ne oy veren saygıdeğer yurttaşlarıma sesleniyorum: elinizi vicdanınıza koyun ve öyle oy kullanın. kul hakkı yemek günahsa, harama ortak olma, helale ortak ol. dürüst ve namuslu siyasetçinin başa gelmesi lazım. 30 mart'ta sandığa bölünmeden, ayrışmadan gideceğiz ve haramilerin iktidarını yıkıp halkın iktidarını kuracağız."

kılıçdaroğlu siyasete girince mal varlığını internet sitesine koyduğunu hatırlattı ve ekledi:

"1971'den bu yana parlamentoya girene kadar erdoğan'ın aldığı aylığın en az iki katını aldım. ama benim çocuğumun evinden bir milyar dolar para çıkmadı. altı gemi sahibi olmadı benim çocuğum. havuzlu villalarım olmadı. kazandığım her kuruş alın terimin karşılığıdır."

kaynak: al jazeera

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;