IŞİD

Kerry: IŞİD'e yönelik klor gazı iddiaları araştırılıyor

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, IŞİD'in Irak güvenlik güçlerine karşı klor gazı kullandığına dair iddiaları çok ciddiye aldıklarını ve konuyu araştırdıklarını söyledi.

Konular: IŞİD, Ortadoğu, Irak
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Güney Kore'li mevkidaşı Yun Byung-se ile düzenlediği basın toplantısında IŞİD ile ilgili soruları yanıtladı. [Fotoğraf: Reuters]

amerika birleşik devletleri dışişleri bakanı john kerry, washington'da güney kore'li mevkidaşı yun byung-se ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında bir gazetecinin, işid örgütü üyelerinin irak güvenlik güçlerine karşı klor gazı kullandığına dair haberleri doğrulayıp doğrulayamayacağı ve bunun abd'nin stratejisini nasıl etkileyeceğine dair sorusunu yanıtladı.

iddiaları doğrulayabilecek bir pozisyonda olmadığını kaydeden kerry, "ancak size şunu söyleyebilirim; bu iddiaları çok çok ciddiye alıyoruz. bunları doğrulayıp doğrulayamayacağımızı belirlemek için ilave bilgi toplama gayreti içerisindeyiz" dedi.

kimyasal silah kullanımının nefret verici bir eylem ve uluslararası hukuka aykırı olduğunu belirten kerry, bu son iddiaların da şu anda yürütmekte oldukları çalışmanın ne kadar önemli olduğunu gösterdiğini ifade etti. kerry, "bu haberler stratejimizi değiştirmeyecek. bu strateji içerisindeki taktiksel kararları elbette etkileyebilir ama temel stratejimiz kesinlikle net. koalisyonu, irak ordusunu destekleyecek ve işid'e karşı tedbirler alabilecek pozisyona adım adım getiriyoruz" diye konuştu.

washington post gazetesinde bugün yayımlanan bir haberde, 11 irak polisinin geçen ay baş dönmesi, kusma ve nefes darlığından dolayı bağdat'ın 80 kilometre kuzeyindeki bir hastaneye kaldırıldığı ve iraklı polislere klor gazından zehirlendikleri teşhisinin konulduğu belirtildi. gazetenin haberinde, iraklı yetkililerin olaydan işid militanlarını sorumlu tuttuğu da ifade edildi.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;