2015 Genel Seçimi

Kılıçdaroğlu'dan Bahçeli'ye 'koltuk' yanıtı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, teklif ettiği başbakanlık önerisini reddeden MHP lideri Devlet Bahçeli'yi eleştirdi. Kılıçdaroğlu isim vermeden "Diğer muhalefet partileri bir sonraki seçimi hesapladıklarından, AKP'siz bir seçeneği hayal dahi edemez durumdalar" dedi.

Konular: CHP, MHP, Türkiye

chp lideri kılıçdaroğlu yazılı açıklamasında diğer muhalefet partilerini isim vermeden eleştirdi.  diğer partilerin "bir sonraki seçimi hesapladıkları için ak parti'siz bir seçeneği hayal dahi edemez durumda" olduklarını savunarak, "bizim tek önceliğimiz, baştan beri halka verdiğimiz sözlerin, ortaya koyduğumuz ilkelerin hayata geçmesidir" ifadesini kullandı.

seçimin ardından yaptığı açıklamadaki, "yüzde 60'lık blok" şeklindeki sözleriyle halkın kendilerine verdiği sorumluluktan bahsettiğini ifade eden kılıçdaroğlu, "yüzde 60'lık blok" derken, kimsenin kimseyle bir arada olmasını, bir siyasi ortaklığı değil, türkiye'nin önceliği hukuk ve demokrasi üzerindeki tahribatın giderilmesi için halkın kendilerine verdiği sorumluluğu anlatmaya çalıştıklarını aktardı.

'her koltuktan feragat etmeye hazır olduğumuzu söyledik'

chp lideri kılıçdaroğlu, türkiye'nin çıkarı ve ilkeler için her koltuktan feragate hazır olduklarını vurgularken, seçim öncesinde üç siyasi partinin de "akp otoriterliğinin sonlandırılmasını, demokratik hukuk devletinin yeniden oluşturulmasını, başta 17-25 aralık olmak üzere yolsuzlukların üzerine gidilmesini" öncelik olarak açıkladıklarını hatırlatarak şunları kaydetti:

"halk da sandıkta yüzde 60'a bunun için yetki verdi. bir sonraki seçimi değil, türkiye'yi düşünen her siyasetçinin görevi bu sorumluluğu yerine getirmektir diye düşündük. 'bunun için her koltuktan feragat etmeye hazır olduğumuzu' söyledik ve gösterdik. çünkü 'bizim için önemli olan ilkeler ve türkiye'nin çıkarıdır' dedik. bizim tek önceliğimiz, ilkeler ve halka verdiğimiz sözlerin hayata geçmesi. görünen o ki diğer muhalefet partileri bir sonraki seçimi hesapladıklarından olacak, akp'siz bir seçeneği hayal dahi edemez durumdalar. bizim tek önceliğimiz, baştan beri, halka verdiğimiz sözlerin, ortaya koyduğumuz ilkelerin hayata geçmesidir. emekliye iki bayramda ikramiye, çiftçi mazotunun 1,5 lira olması, taşeron işçiliğin kaldırılması, asgari ücretin 1500 lira olması gibi... çünkü siyaseti millete hizmet etme işi olarak görüyoruz. bundan sonra da böyle olacak. bizim dışımızdaki partiler ne yazık ki kiminle koalisyon yapıp yapmayacaklarını söylüyor, bizim içinse kriter, ilkeler ve halka verdiğimiz sözlerdir."

başbakanlık teklifiyle gelen tartışma

mhp lideri, chp genel başkanı kılıçdaroğlu’nun hdp ve chp'yle koalisyon yapması karşılığında, "bahçeli başbakan olsun" teklifini, "küçük hesap peşinde koşmuyoruz" diyerek reddetmişti.
"siyasi rüşvet" olarak tanımladığı teklifi "aceleci ve nezaketsiz" bulduğunu belirten mhp genel başkan yardımcısı semih yalçın da, "akp ile chp aslında tek yumurta ikizi olmasalar da çift yumurta ikizi gibi birbirine benzemektedir. herkes kartlarını açacak ama kozlarını saklayacaktır" demişti.

chp genel sekreteri gürsel tekin de, üçlü koalisyon ve başbakanlık teklifini reddeden bahçeli’ye, “millete havale ediyoruz. bu kadar sorunların olduğu bir ortamda türkiye’nin erken seçimi kaldırması mümkün değildir” diye tepki göstermişti.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;